Home » D:News » Superalimentul care reduce riscurile cardiovasculare

Superalimentul care reduce riscurile cardiovasculare

Publicat: 27.12.2015
Algele, cunoscute deja pentru influenţa lor bună asupra sănătăţii, au calitatea să reducă riscurile cardiovasculare, au constatat cercetătorii danezi într-un studiu publicat în revista ştiinţifică americană Phycologia.

„Asocierea algelor marine cu alimentele procesate face hrana mai bună pentru sănătate. În cele mai multe cazuri, se obţin alimente mai gustoase şi acest lucru poate reduce şi riscul de boli cardiovasculare”, a declarat dr Ole Mouritsen, co-autor al studiului.

Pentru a demonstra beneficiile acestor „super-alimente”, oamenii de ştiinţă danezi au studiat 35 de soiuri diferite de alge introduse în aluatul de pâine oferită unui grup de oameni supraponderali. Ei au constatat că aportul de fibre era mai important şi că participantii consumau astfel cu 16,4% mai putina energie într-o perioadă de 24 de ore.

Pe lângă faptul că algele au puţine calorii şi sunt bogate în iod, antioxidanţi, fibre, acizi grasi polinesaturaţi şi Omega 3, studiul arată că au un conţinut de săruri de potasiu, care nu creşte tensiunea arterială.

În ceea ce priveşte gustul, ele conţin umami, faimosul al cincilea gust, care se gaseşte mai ales în sushi. Acest gust este recunoscut pentru faptul că dă saţietate şi ajută la reglarea aportului alimentar. Aceasta permite să se evite adăugarea de zahăr, sare sau grăsimi la produsele alimentare.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase