Home » D:News » Ce se întâmplă după ce mori. Mărturiilor unor oameni care au fost în moarte clinică

Ce se întâmplă după ce mori. Mărturiilor unor oameni care au fost în moarte clinică

Ce se întâmplă după ce mori. Mărturiilor unor oameni care au fost în moarte clinică
Publicat: 15.02.2016
Cu toţii ne gândim la acest lucru, însă puţini dintre noi vorbim despre subiect.

Cum este să mori?

Unele studii au descoperit că după intrarea în moarte clinică (când inima se opreşte), creierul continuă să funcţioneze pentru o perioadă de timp.

Există dovezi care sugerează că există un ultim ”val” de cunoştinţă în acel moment, care ar putea explica experienţele de acest fel, în urma cărora oamenii au povestit că că au auzit, au simţit sau au văzut anumite lucruri deşi inima loc încetase să bată.

Înainte de încetarea definitivă a activităţii cerebrale unii oameni au reuşit să fie salvaţi şi au început să povestească ce s-a întâmplat în acestă perioadă.

Mai mulţi oameni au ales să îşi povestească exprienţele de acest fel.

În mod surprinzător, mai mulţi oameni au descris experienţa în mod pozitiv, o femeie spunând că a fost ”liniştitor, interesant, relaxant…Simt că nu există un cuvânt potrivit (în limba engleză) care să descrie cât de minunat este sentimentul”.

Un om care a murit în urma unui atac de cord, dar care a fost adus înapoi la viaţă cu ajutorul unui defibrilator a spus: ”Procesul ”morţii” a fost extrem de liniştit…Am început să plutesc. Fără durere, nimic rău. În ceea ce priveşte ce s-a întâmplat după ce mi s-a oprit inima, nu-mi amintesc. Atunci când o să mor cu adevărat sper să fie la fel de bine ca prima dată”.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase