Home » D:News » Artistul care realizează sculpturi impresionante din HÂRTIE – FOTO

Artistul care realizează sculpturi impresionante din HÂRTIE – FOTO

Publicat: 21.02.2016
Fiecare dintre noi am încercat, fiind copii, să creăm ceva din hârtie, dar măiestria acestui artist este incontestabilă.
Calvin Nicholls este un artist talentat din Toronto, Canada, care practică sculptura în hârtie de mai bine de 30 de ani. În tot acest proces anevoios, el foloseşte numai bisturiul, foarfece şi clei.
 
Lucrările sale sunt extraordinare, te copleşesc prin complexitate şi ingeniozitate.  Ceea ce face el poate fi vizualizat în galeria foto de mai jos.
 

Galerie foto

vezi galeria
11 foto
 
Dacă te uiţi atent, în ochii câinelui se reflectă la cine priveşte acesta.
 

Calvin Nicholls nu ilustrează doar fiecare fir de blană, ci redă şi emoţiile animalului

 
 
Pentru a crea o figură, el face mai întâi un schelet tare care descrie contururile figurilor viitoare. Acesta conferă formă şi duritate sculpturii, mai târziu fixează elementele suplimentare. 
 
 
Artistul taie hârtia în mii de fâşii pe care mai apoi le montează manual. Iar pentru a crea un volum vizual, fâşiile de hârtie se aranjează în mai multe straturi.
 
Aripile sunt unele dintre cele mai complexe elemente ale figurii. Iar atunci când Calvin lucrează cu hârtia albă, el trebuie să ia în calcul şi adâncimea la care fixează fiecare element, pentru ca acesta să creeze umbra necesară.
 
”Pasiunea mea pentru fauna sălbatică, natură, fotografie, design, sculptură, lumini şi umbre se intersectează într-un singur punct – în lucrările mele. Când începeam să mă ocup cu asta, era prin anii 1980, eu nici nu puteam să-mi imaginez cum vor arăta lucrările mele peste 30 de ani”, a declarat Calvin Nicholls
 
Sursa: ADME
 
Vă recoamndăm şi aceste articole:
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase