Home » D:News » Cine ar putea fi Maria Duval, femeia misterioasă care a conceput cea mai mare schemă de furt din istorie – FOTO+VIDEO

Cine ar putea fi Maria Duval, femeia misterioasă care a conceput cea mai mare schemă de furt din istorie – FOTO+VIDEO

Publicat: 27.02.2016
Fraudele au debutat în anul 1999.

Milioane de oameni din mai multe ţări de pe Glob au fost jefuiţi în mod sistematic de către o  femeie misterioasă, care se ascunde, cel mai probabil, sub un nume fals. Investigatorii care s-au ocupat de acest caz spun că aceasta este cea mai mare fraudă înregistrată până acum în istorie.

Totul a început acum 17 ani, însă nici acum agenţiile guvernamentale din lume nu au reuşit să pună capăt schemei de furt extrem de bine elaborate. Aceasta a fost pusă la cale de autointitulata „vizionară” franceză Maria Duval, care susţine că a avut premoniţii referitoare la faptul că, la un moment dat, Pământul va exploda, iar oamenii vor trăi în spaţiul cosmic. Mai mult decât atât, ea pretinde că a previzionat cine va câştiga alegerile la Preşedinţia SUA, care sunt cifrele finale la loteria americană şi chiar infractorii acuzaţi de crimă, pe care poliţia nu a reuşit să îi găsească.

Foto: cnn.com/Megan Pendergrass/cnnmoney

Pentru a face toate aceste predicţii, Duval trimitea prin poştă scrisori, în care pretindea că le poate spune oamenilor care le va fi soarta, ce trebuie să facă pentru a câştiga anumite concursuri cu premii sau ce locuri trebuie să evite pentru a nu fi expuşi pericolelor, totul în schimbul unei sume de 40 de dolari.
 

Foto: cnn.com/USA Departament of Justice

Deşi, iniţial, cea mai mare parte dintre cei care primeau scrisorile nu răspundeau propunerilor făcute, în timp, franţuzoaica şi-a dat seama că trebuie să se adreseze mai ales persoanelor vulnerabile, pentru a-şi duce la îndeplinire planul. Succesul nu a întârziat să apară, deoarece oamenii în vârstă, cei singuri sau cei bolnavi începeau să îi trimită banii respectivi, în speranţa că li se va citi viitorul. De exemplu, o femeie în vârstă de 80 de ani, pe nume Doreen Robison, i-a trimis „clarvăzătoarei”, pe parcursul unui an, o sumă totală de circa 2400 de dolari.

Duval nu se sfieşte să arate lumii cât de mult „i-a ajutat” pe cei aflaţi la nevoie. Ea a publicat pe site-ul său testimonialele mai multor clienţi, care se declarau mulţumiţi de serviciile oferite de ea. Pe de altă parte, anchetatorii au descoperit alte site-uri, în care victimele fraudei povesteau modul în care au fost păcălite. Deşi nici până acum nu au reuşit să identifice cine este cu adevărat Maria Duval, autorităţile din SUA şi Canada au estimat, în schimb, că suma totală pe care ar fi obţinut-o aceasta începând cu anul 1999 ar fi de aproximativ 200 de milioane de dolari.

Sursa: money.cnn.com

Vă mai recomandăm şi: Google a creat un sistem ultrarapid de accesare a ştirilor online

                                         Telescopul folosit la aterizarea pe lună a lui Armstrong a descoperit noi GALAXII

                                             Nivelul oceanelor a crescut în secolul XX mai mult decât în ultimii 3.000 de ani                                        

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase