Home » D:News » Obiceiul lăudat de toată lumea, dar care îmbolnăveşte încet şi sigur

Obiceiul lăudat de toată lumea, dar care îmbolnăveşte încet şi sigur

Publicat: 27.02.2016
Obiceiul lăudat de toată lumea, dar care îmbolnăveşte încet şi sigur
Un obicei tot mai des întâlnit şi practicat de majoritatea oamenilor are şi efecte nedorite asupra organismului.

Acest ritual are cel puţin trei consecinţe negative neştiute care, în timp, afectează sănătatea, informează The One.

Consumul unui pahar cu apă cu lămâie în fiecare dimineaţă este considerat un obicei sănătos, ajutând la îmbunătăţirea procesului digestiv şi a sistemului imunitar, sucul de lămâie fiind bogat în vitaminele B şi C, potasiu, calciu, magneziu, fier şi antioxidanţi.

Totuşi, există şi o parte secundară, pe care nu multă lume o cunoaşte. Lâmâia atacă smalţul dinţilor, ceea ce duce la erodarea acestora. Acest lucru va face dinţii mai sensibili, mai ales la alimentele fierbinţi şi reci. Eroziunile smalţului dentar se transformă de obicei în carii, aşa că este necesară o atenţie deosebită atunci când se consumă apă caldă cu lămâie.

Consumul acestei băuturi are şi un puternic efect diuretic. Astfel, nutrienţii din lămâie cresc producţia de urină în rinichi şi implicit pierderea de sodiu din organism. Cura îndelungată de apă plată cu lămâie provoacă urinări frecvente şi deshidratare severă, potrivit The One.

Arsurile la stomac reprezintă un alt efect nedorit al consumului de apă cu lămâie. Ele apar atunci când sfincterul esofagian nu funcţionează corect şi acidul din stomac vine înapoi în esofag. Refluxul de acid provoacă arsuri severe şi durere în piept. Dacă în apa cu lâmâie se adaugă şi zahăr, riscul de a lua în greutate creşte.

Sucul de lămâie poate cauza greaţă, diaree, crampe abdominale, leziuni ale mucoasei gastrice, fiind contraindicat în cazul suferinzilor de ulcer sau gastrită, conform The One.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase