Home » D:News » Cel mai mare duşman al tenului este somnul

Cel mai mare duşman al tenului este somnul

Cel mai mare duşman al tenului este somnul
Publicat: 11.03.2016
Cercetătorii britanici au realizat un studiu recent în care au analizat efectele somnului asupra pielii, iar rezultatele sunt şocante, oboseala fiind vizibilă la propriu pe faţă.

Somnul permite corpului să elimine toxinele şi să se vindece, iar când nu sunt respectate cele opt ore recomandate, acest lucru nu este dus la capăt cu succes, de aici şi efectele nedorite, scrie One.ro.

Subiecţii care au participat la studiu au fost fotografiaţi după ce dormiseră opt ore noaptea. Apoi, cu ajutorul unui aparat special, le-a fost analizată calitatea pielii. După ce au dormit numai şase ore pe noapte, timp de cinci zile, s-au realizat alte fotografii, ce au scos la iveală efectele nocive asupra tenului. Astfel, s-a observat o creştere netă a ridurilor şi imperfecţiunilor, în medie cu 45%.

La unele femei, cele două ore de somn în minus au dus la sporire cu 127% a numărului de coşuri şi cu 68 % a petelor de roşeaţă.

Şi asta nu e tot, lipsa somnului influenţează şi autopercepţia, astfel că voluntarii care dormiseră doar şase ore se simţeau mai puţin atrăgători, scrie One.ro.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase