Home » D:News » Cum să ai un păr mai bogat

Cum să ai un păr mai bogat

Publicat: 11.03.2016
Cum să ai un păr mai bogat
Cercetătorii de la Universitatea din Cairo au descoperit că femeile care se confruntau cu o accentuare a căderii părului prezentau deficienţe de fier şi vitamina D2, iar căderea părului s-a accentuat pe măsură ce aceste valori au scăzut.

Acesta este primul studiu care analizează rolul vitaminei D în căderea părului, informează CSID.

„Este foarte posibil ca vitamina D să ajusteze genele care promovează creşterea normală a folicului de păr”, este de părere Rania Mounir Abdel Hay, coautor al studiului şi profesor la Universitatea din Cairo.

În ceea ce priveşte rolul fierului, un nivel scăzut ar putea inhiba o enzimă esenţială asociată cu pierderea părului, potrivit experimentelor realizate pe cobai.

Doza minimă recomandată este de 600 de unităţi de vitamina D pe zi şi de 800 unităţi dacă aveţi peste 71 de ani. Deşi poate fi dificil să aveţi suficientă vitamina D în dieta voastră, este bine de ştiut că o porţie de 85 grame de somon conţine 450 de unităţi, iar laptele şi sucul de portocale, îmbogăţite cu această vitamină, conţin între 115 şi 135 de unităţi.

Conform CSID, este indicat să luaţi în considerare şi administrarea unui supliment cu vitamina D, care vă poate aduce şi alte beneficii pentru sănătate pe lângă un păr sănătos: ar putea preveni bolile cardiovasculare, cancerul şi fracturile osoase.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase