Home » D:News » NASA: Februarie 2016, cea mai caldă lună de până acum

NASA: Februarie 2016, cea mai caldă lună de până acum

NASA: Februarie 2016, cea mai caldă lună de până acum
Publicat: 16.03.2016
Cercetătorii NASA au stabilit că luna februarie a anului 2016 a avut cele mai neobişnuit de calde temperaturi din anul 1880, perioadă în care au început măsurătorile oficiale.

Potrivit studiilor desfăşurate, cauza preliminară este fenomenul El Niño, care se produce în zona tropicală, sudică, a Oceanului Pacific, din cauza încălzirii la suprafaţă a apelor ocenului şi a deplasării acestora dinspre partea vestică spre partea estică (spre vestul Americii de Sud), generând pe litoral secete, furtuni şi inundaţii. O altă cauză este încălzirea globală generată de factorul uman.

Conform datelor NASA, luna februarie a acestui an a înregistrat o temperatură cu 1.35 grade Celsius mai mare decât media stabilită până acum, ceea ce a surclasat recordul stabilit în 1951.

Cel mai cald februarie a fost în 1998, cauzat de acelaşi El Niño. Februarie 2016 l-a depăşit pe cel din 1998 cu 0.846 grade Celsius. Cele mai neobişnuite temperaturi s-au înregistrat în emisfera de Nord, în regiunile Siberiei, Asiei Centrale, Canadei şi Alaskăi.

Înregistrările NASA sunt realizate în baza observaţiilor sateliţilor. Gavin Schmidt, directorul GISS, a spus că de obicei NASA nu obişnuieşte să reacţioneze atât de vizibil la înregistrările lunare ale temperaturilor, dar de data aceasta este vorba despre un record special.

Sursa: Diez

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase