Home » D:News » Fructele care pot întârzia apariţia demenţei

Fructele care pot întârzia apariţia demenţei

Fructele care pot întârzia apariţia demenţei
Publicat: 19.03.2016
O echipă de cercetători de la Universitatea Cincinnati, coordonată de dr. Robert Krikorian, susţine că antioxidanţii din afine oferă beneficii importante, îmbunătăţind memoria şi funcţiile cognitive la adulţii în vârstă, consumul de afine putând preveni demenţa şi boala Alzheimer.

Afinele reprezintă una dintre cele mai importante surse de vitamina C. O singură porţie oferă 25% din necesarul zilnic de vitamina C, dar şi fibre şi mangan, esenţiale pentru sănătatea oaselor, scrie CSID.

Un puternic antioxidant, acest fruct ar putea reduce riscul bolilor cardiovasculare şi cancerului, iar ultimele studii sugerează că ar putea preveni şi boala Alzheimer.

Conform CSID, afinele îşi datorează culoarea antocianinelor, antioxidanţi ce încetinesc procesul de îmbătrânire, stimulează fluxul sanguin din creier, reduc inflamaţiile şi îmbunătăţesc transmiterea de informaţii între celule.

O dietă bogată în fructe şi legume este indiscutabil benefică pentru starea generală de sănătate, dar mulţi cercetători analizează şi testează diferite alimente pentru a vedea dacă ar putea preveni anumite afecţiuni. Studiul derulat de cercetătorii de la Universitatea din Cincinnati a arătat că afinele pot întări capacitatea creierului de a se apăra de boala Alzheimer.

Citeşte continuarea în CSID!

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase