Prima pagină D:News

Povestea controversatului ADN al Arhiepiscopul de Canterbury a fost rezolvată. Presa din Marea Britanie a fost bulversată când a aflat cine a fost tatăl înaltului prelat

Letitia Provian 04.12.2016 | ● Vizualizări: 2469

Jane Williams a confirmat faptul că a avut o aventură de o noapte cu Browne înainte de căsătoria din 1955 cu Welby.

Arhiepiscopul de Canterbury a dezvăluit, sâmbătă, că în urma testelor ADN a aflat că tatăl său biologic este Sir Anthony Montague Browne, secretarul personal al fostului prim ministru al Marii Britanii, Winston Churchill, dar că această veste nu i-a zdruncinat identitatea, informează AP.

La începutul acestei luni, o analiză ADN conţinând material genetic al Arhiepiscopului Justin Welby a dovedit că tatăl său nu era vânzătorul de whiskey Gavin Welby, ci Sir Anthony Montague Browne, secretarul personal al fostului prim ministru al Marii Britanii, Winston Churchill. Browne, alături de Jane Williams, mama Arhiepiscopului, au lucrat îndeaproape cu Churchill.

Potrivit Daily Mail, adevăratul tată al arhiepiscopului de Canterbury a mărturisit pe patul de moarte că prelatul era fiul său. De asemenea, ultima dorinţă a lui Sir Anthony Montague Browne a fost să îl vadă pe Justin Welby pentru ultima oară.

Anunţul făcut sâmbătă de Welby, liderul Bisericii Anglicane, a zdruncinat presa din Marea Britanie, dar prelatul a spus: "Îmi găsesc identitatea în Iisus Hristos, nu în genetică, iar încrederea în El nu se schimbă niciodată."

Jane Williams a confirmat faptul că a avut o aventură de o noapte cu Browne înainte de căsătoria din 1955 cu Welby.

Anthony Montague Browne, secretarul personal al lui Winston între 1952 şi 1965, i-a spus fiului său vitreg Paddy Macklin adevărul, la ani de zile după ce a negat paternitatea acestuia.

Sir Anthony s-a întâlnit cu Justin Welby de mai multe ori şi acesta a trăit până a-l vedea pe fiul său devenit Arhiepiscop. El a murit în 2013, la vârsta de 89 de ani.

Sursa: Mediafax