Home » D:News » Regina Elisabeta a II-a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord împlineşte 90 de ani, însă nu este sărbătorită public

Regina Elisabeta a II-a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord împlineşte 90 de ani, însă nu este sărbătorită public

Regina Elisabeta a II-a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord împlineşte 90 de ani, însă nu este sărbătorită public
Publicat: 21.04.2016
Zilele trecute, Regina Elisabeta a II-a s-a lăsat fotografiată de Annie Leibovitz, într-o şedinţă foto extraordinară

Regina Elisabeta a II-a îşi va serba ziua de naştere într-un cadru privat, ceremonii oficiale fiind organizate, prin tradiţie, în cea de-a doua sâmbătă a lunii iunie, anul acesta, în ziua de 11 iunie. O festivitate va fi organizată şi în perioada 12 -15 mai, în incinta Castelului Windsor.

Festivitatea va avea loc în cadrul privat al Castelului Windsor, în intervalul 12 – 15 mai, iar participanţii se vor bucura de un program spectaculos de muzică, dansuri şi parade ecvestre.

Aniversarea de 90 ani a Reginei Elisabeta a II-a va fi o comemorare a vieţii Majestăţii Sale, a dragostei sale faţă de cai şi a implicării în bunăstarea Marinei Regale, Armatei Britanice şi forţelor aeriene ale Regatului Unit, informează site-ul oficial al evenimentului, hmq90.co.uk.

De asemenea, va avea loc o ecranizare, de 90 de minute, ce va transpune întreaga viaţă a Reginei, începând cu momentul naşterii, trecerea prin cel de-al doilea Război Mondial, nunta regală, încoronarea şi domnia care a durat mai bine de 60 de ani. Evenimentul va fi coordonat de echipa care a organizat, cu succes, jubileul de diamant, în 2012, în Windsor, ce a marcat cei 60 de domnie a Majestăţii Sale.

La festivitate vor fi prezenţi peste 1.500 de participanţi din întreaga lume, dar şi 900 de cai, ce vor asigura fastuoasele parade ecvestre. Evenimentul va fi găzduit de actori, trupe şi dansatori, care provin din diferite ţări precum Chile, Noua Zeelandă, Canada, Australia sau Azerbaijan.

În fiecare după-amiază a evenimentului regal, un membru al Familiei Regale va asista la desfăşurarea activităţii, iar Majestatea Sa Regina va fi prezentă în ultima seară, pe 15 mai.

De asemenea, pentru a marca cei 90 de ani de la naşterea Reginei Elisabeta a II-a, vor fi organizate trei expoziţii a căror temă centrală va fi garderoba impresionantă a suveranei britanice.

Prima expoziţie se va deschide în data de 21 aprilie 2016 şi se va desfăşura la Palatul Holyroodhouse, în Scoţia, fiind alcătuită din piese realizate din faimoasa stofă scoţiană în carouri (tartan), de la ţinute de zi şi până la rochii de seară, dar şi accesorii.

Celelalte două expoziţii se vor desfăşura în lunile august şi septembrie, expunând pentru public costumele de epocă purtate de Regină în copilărie, pe lângă alte rochii şi articole vestimentare de ceremonie.

Zilele trecute, Regina Elisabeta a II-a s-a lăsat fotografiată de Annie Leibovitz, într-o şedinţă foto extraordinară, în care a împărţit lumina reflectoare cu nepoţii şi strănepoţii domniei sale, potrivit The Guardian.

21 aprilie 1926 este data de naştere a reginei Elisabeta a II-a, însă suverana britanică este sărbătorită oficial în luna iunie, tradiţional marcată printr-o ceremonie denumită „Trooping the Colour” („Salutul Culorilor).

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase