Home » D:News » Care sunt cei mai influenţi oameni din lume în 2016 – VIDEO

Care sunt cei mai influenţi oameni din lume în 2016 – VIDEO

Care sunt cei mai influenţi oameni din lume în 2016 – VIDEO
Publicat: 25.04.2016
Revista „Time” a realizat recent o listă a celor mai influente 100 de persoane din lume în anul 2016.
Iar jurnaliştii americani au stabilit ca anul acesta rubrica să nu fie realizată sub forma unui clasament, ci a unui amestec de personalităţi de renume internaţional cu oameni mai puţini cunoscuţi.
 
Pe listă apar nume precum cel al directorului Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, al preşedintelui francez François Hollande, dar şi al actorului american Leonardo DiCaprio, al fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg sau al vedetei TV Caitlyn Jenner.
 
Publicaţia a renunţat în 2016 la ideea de „top” şi a mers pe o listă pe care apar atât numele unor vedete, cât şi oameni mai puţini celebri, despre care redactorii consideră că „putem învăţa câte ceva pentru că reprezintă, într-un mod sau altul, progresul”, scrie AFP.
 
Lista este împărţită în cinci categorii: „Pionieri”, „Giganţi”, „Artişti”, „Lideri” şi „Simboluri” şi fiecare personalitate beneficiază de o scurtă caracterizare din partea unei alte vedete.
 
La secţiunea „Lideri”, anul acesta figurează numele directorului FMI, Christine Lagarde, a cărei caracterizare a fost scrisă de preşedintele Rezervelor Federale Americane (Fed), Janet Yellen. Şeful diplomaţiei americane, John Kerry, cancelarul german, Angela Merkel, preşedintele francez, François Hollande, noul preşedinte argentinian, Mauricio Macri, noul premier canadian, Justin Trudeau, sau cunoscuta politiciană Aung San Suu Kyi din Myanmar, al cărei portret este semnat de însuşi preşedintele american Barack Obama, sunt alte personalităţi care au intrat pe lista scurtă a celor de la „Time”.
 
Şi unii politicieni americani, actuali candidaţi la preşedinţie, au fost bine cotaţi de jurnaliştii din SUA, fiind apreciate ca persoane influente: Donald Trump, Hillary Clinton, Bernie Sanders şi Ted Cruz.
 
 
Categoria „Simboluri” este dominată de nume emblematice, precum cel al lui Leonardo DiCaprio, actor şi militant pentru mediu, a cărui caracterizare este semnată de John Kerry, dar şi de prezenţa cântăreţei britanice Adele, despre care a scris actriţa Jennifer Lawrence, şi a regizorului mexican Alejandro Gonzalez Inarritu.
 
De pe listă nu lipseşte nici Papa Francisc, inclus în categoria „Giganţilor”, alături de Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, caracterizaţi de Bill şi Melinda Gates.
 
Din rândul „Pionierilor” fac parte militanta indiană pentru mediu Sunita Narain şi tânăra yazidită Nadia Murad, o femeie ce a scăpat din sclavia sexuală în care era ţinută de membri ai grupării teroriste Statul Islamic şi care a devenit o portavoce a comunităţii yazidite. Tot în această categorie a fost inclusă şi Caitlyn Jenner, fostul campion olimpic la decatlon Bruce Jenner, care şi-a schimbat identitatea sexuală.
 
La secţiunea „Artişti”, jurnaliştii americani i-au trecut pe listă pe actriţa Charlize Theron, designerul chinez Guo Pei şi actorul Mark Rylance, al cărui portret a fost semnat de regizorul Steven Spielberg.
 
Sursa: Gândul 
 
Vă recomandăm şi aceste articole: 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase