Home » D:News » Belle, principala atracţie din cartierul roşu din Amsterdam. ”Respect în toată lumea”– GALERIE FOTO

Belle, principala atracţie din cartierul roşu din Amsterdam. ”Respect în toată lumea”– GALERIE FOTO

Publicat: 03.05.2016
În Oudekerksplein sau Piaţa Bisericii Vechi, în inima cartierului roşu De Wallen din Amsterdam, se află o statuie de bronz a unei femei.

Ea stă în picioare incadrată într-o ramă de uşă într-o postură provocatoare. Statuia este numită Belle şi este primul şi unicul monument din lume dedicat lucrătorilor din industria sexuală.

Galerie foto

vezi galeria
8 foto

Olanda este una dintre puţinele ţări din lume în care prostituţia este legală şi reglementată. Lucrătorii sexuali sunt obligaţi să se supună controalelor medicale regulate pe cheltuiala guvernului, iar proprietarii de bordeluri cer certificate de sănătate înainte de a angaja pe cineva şi înainte de a închiria camere.

În Amsterdam, De Wallen este cel mai mare şi cel mai cunoscut cartier cu ”felinare roşii”. Zona conţine aproximativ trei sute de cabine disponibile pentru închirieri de prostituate care îşi oferă serviciile sexuale din spatele unei ferestre sau uşi de sticlă, de obicei, iluminate cu lumini de culoare roşie. Numite „Kamers”, ele sunt tipul cel mai vizibil şi emblemele felinarelor roşii ale sexului  în Amsterdam şi sunt o atracţie turistică mare.

Ideea lui ”Belle” a venit de la Mariska Majoor, fondator al Centrului de Informare despre Prostituţie şi un fost lucrător sexual. Mariska avea 16 ani, când s-a ”avântat” în lumea prostituţiei. La această vârstă, ea nu credea că munca sexuală era înjositoare. Ea a văzut-o ca fiind o muncă obişnuită şi un mijloc fericit de a câştiga bine. Mult mai târziu a realizat că restul lumii nu consideră prostituţia ca pe ceva „normal”, aşa cum a înţeles-o ea.

În 1994, Mariska a încetat să se mai prostitueze şi a deschis Centrul Informare despre Prostituţie. Scopul centrului este de a educa publicul cu privire la activitatea sexuală şi de a reduce stigmatizarea cu care se confruntă lucrătorii sexuali. Întreprinderea oferă tururi în Red Light District pentru turişti şi studenţi, desfăşoară cursuri şi prezentări privind prostituţia şi alte probleme legate de munca în industria sexului.

Sursa foto:Ok.Lviv/Panoramio

În 2007, ea a comandat artistului Els Rijerse să o creeze pe Belle pentru a demonstra respect milioanelor de femei din întreaga lume care îşi câştigă existenţa prin prostituţie. Statuia a fost prezentată publicului în timpul celui de-al doilea eveniment anual – Ziua porţilor Deschise a Cartierului cu Lumini Roşii.

Placa de pe monumentul Belle citează: „Respect lucrătorilor sexuali din toată lumea”.

Sursa: Amusing Planet

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase