Home » D:News » Ce se întâmplă în organism dacă bei patru pahare de apă plată pe zi

Ce se întâmplă în organism dacă bei patru pahare de apă plată pe zi

Ce se întâmplă în organism dacă bei patru pahare de apă plată pe zi
Publicat: 15.05.2016
Noile cercetări ale americanilor de la Universitatea Illinois arată că dacă vrei să ai un regim alimentar mai sănătos, ar trebui să bei mai multă apă plată.

Potrivit passionsante.be cercetătorii au observat timp de aproximativ zece ani obiceiurile legate de nutriţie a 20.000 de adulţi. Astfel, s-a observat că ei consumau, în medie, patru pahare de apă plată pe zi, aceasta reprezentând doar o parte din aportul total de lichide. Acestora se adaugă băuturi precum ceai, cafea, băuturi carbogazoase şi apa din alimente. 

Cercetătorii au observat că atunci când proporţia de apă plată creşte apare o scădere a aportului de calorii, precum şi a cantităţii de grăsimi saturate, zahpr, sare şi colesterol. Acest efect este acelaşi, indiferent de ce statut social sau economic al participanţilor la studiu sau de greutatea corporală avută la începutul studiului. 

Autorii arată că „promovarea unui consum crescut de apă plată ar putea fi utilă în cadrul unei strategii de sănătate publică, destinată reducerii aporturilor calorice şi vizării unei alimentaţii mai sănătoase”. Totuşi, ei atrag atenţia asupra faptului că un consum excesiv de apă poate cauza probleme la vezică, mai precis o afecţiune numită distensie vezicală. Astfel, se recomandă consumul a 1 – 1,5 litri de apă zilnic, echivalentul a şase-opt pahare. 

Studii precedente arată că un pahar de apă băut înainte de masă taie pofta de mâncare. 

Sursa: Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase