Home » D:News » Transformarea incredibilă a ursului chinuit 30 de ani într-o grădină zoologică

Transformarea incredibilă a ursului chinuit 30 de ani într-o grădină zoologică

Transformarea incredibilă a ursului chinuit 30 de ani într-o grădină zoologică
Publicat: 21.05.2016
Chinurile prin care trec animalele ţinute în captivitate sunt greu de imaginat. Povestea lui Fifi, un urs care a trăit 30 de ani într-o cuşcă nu iese din acest tipar.

Fifi, alături de alţi urşi se aflau în proprietatea unei grădini zoologice. Atunci când grădina s-a închis, animalele au fost abandonate şi adăpostite în cuşti foarte mici şi nepotrivite nevoilor lor, potrivit Daily Mail. 

Cum nimeni nu s-a interesat de soarta animalelor şi nu le-a transportat într-o rezervaţie naturală, ele au rămas captive în cuştile deteriorate. Fifi a fost unul dintre aceste animale, un urs care a fost găsit într-o stare jalnică, malnutrit şi suferind de artrită. Toate aceste lucruri se datorau anilor de extenuare pentru reprezentaţiile la scenă deschisă. 

După 30 de ani de suferinţă, Fifi a fost salvat de o echipă a unei organizaţii de protecţie a animalelor care se implică în salvarea urşilor abandonaţi. Fifi şi prietenii lui a fost luaţi din grădina zoo abandonată şi duşi într-o rezervaţie naturală din Colorado în vara anului trecut.

La un an de la salvare, Fifi este cu totul alt animal. A avut parte de prima hibernare din viaţa lui şi s-a refăcut complet, încât nimeni n-ar zice că a suferit atât de mult timp. 

În imaginile de mai jos se poate vedea transformarea incredibilă a animalului.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase