Home » D:News » De ce nu ar trebui să depozitezi niciodată laptele pe primul raft al frigiderului

De ce nu ar trebui să depozitezi niciodată laptele pe primul raft al frigiderului

De ce nu ar trebui să depozitezi niciodată laptele pe primul raft al frigiderului
Publicat: 26.05.2016
Depozitarea incorectă a alimentelor poate avea consecinţe asupra stării de sănătate, atenţionează experţii, iar rafturile pe care sunt depozitate alimentele pot fi un element esenţial în organizarea corectă a frigiderului.

Bucătarul Daniel Norton a dezvăluit care sunt cele mai bune locuri pentru a depozita alimentele şi care trebuie evitate, scrie CSID. Cei mai mulţi oameni ştiu că fiecare raft al frigiderului are temperaturi diferite, dar nu îşi dau seama de faptul că depozitarea incorectă le poate afecta sănătatea şi bugetul.

Rafturile de mai sus sau cele de pe uşa frigiderului au temperaturi mai scăzute decât restul spaţiilor. În consecinţă, aceste spaţii sunt cel mai puţin indicate pentru a păstra alimente care au nevoie de temperaturi mai ridicate.

Printre aceste alimente se numără laptele şi carnea crudă, care trebuie păstrate la o anumită temperatură pentru a evita înmulţirea bacteriilor. Orezul, cerealele şi condimentele conţin o bacterie responsabilă pentru două din cinci cazuri de intoxicaţie alimentară, care provoacă greaţă, stări de comă şi diaree. Orezul gătit trebuie aruncat dacă a stat mai mult de trei zile în frigider.

Dacă locul este potrivit pentru fiecare aliment, acestea vor rezista mai mult timp şi pot fi evitate posibile infecţii alimentare, scrie CSID.

În frigider se pot afla de 750 de ori mai multe bacterii decât nivelul considerat sigur, printre care salmonela, E. coli şi listeria, potrivit unui studiu realizat de Agenţia de Standarde Alimentare din Marea Britanie.

Diferitele tipuri de brânză ar trebui să stea separat de alte alimente în frigider, precum pateul sau macroul afumat. Brânza ar trebui păstrată în cutii pentru ca listeria din aceasta să nu intre în contact cu alte produse din frigider.
 
Cartofii sau alimentele bogate în amidon nu ar trebuie păstrate în frigider deoarece amidonul din ele este transformat în zahăr. Când este vorba despre cartofi fierţi sau prăjiţi aceste zaharuri se combină cu aspargină şi prodc o substanţă chimică acrilamidă, considerat dăunător pentru sănătate.
 
Acrilamida se găseşte şi în hârtie, plastic şi coloranţi alimentari. Substanţa a fost asociată cu diferite afecţiuni, printre care şi cancerul, potrivit site-ului cancer.gov.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Posibil dezastru electoral pentru conservatorii premierului Rishi Sunak
Posibil dezastru electoral pentru conservatorii premierului Rishi Sunak
Geniul său a propulsat România! Invențiile prețioase dăruite de Aurel Vlaicu lumii
Geniul său a propulsat România! Invențiile prețioase dăruite de Aurel Vlaicu lumii
Turneul lui Taylor Swift ar putea modifica strategia Băncii Angliei
Turneul lui Taylor Swift ar putea modifica strategia Băncii Angliei
Proprietățile de lux de pe plajele din SUA își pierd din valoare din cauza schimbărilor climatice
Proprietățile de lux de pe plajele din SUA își pierd din valoare din cauza schimbărilor climatice
O sentință greșită a însemnat 43 de ani după gratii pentru o femeie din SUA
O sentință greșită a însemnat 43 de ani după gratii pentru o femeie din SUA
Creștere alarmantă în Japonia! O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore
Creștere alarmantă în Japonia! O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore
Astronauții de pe Marte ar putea avea nevoie de dializă renală la întoarcerea pe Pământ
Astronauții de pe Marte ar putea avea nevoie de dializă renală la întoarcerea pe Pământ
Cicloanele tot mai intense și frecvente din cauza crizei climatice afectează păsările marine
Cicloanele tot mai intense și frecvente din cauza crizei climatice afectează păsările marine
Cercetătorii folosesc genele organismului pentru a trata afecțiuni rare ale pielii
Cercetătorii folosesc genele organismului pentru a trata afecțiuni rare ale pielii
Doi pacienți cu Alzheimer au reușit să învingă boala printr-un stil de viață sănătos
Doi pacienți cu Alzheimer au reușit să învingă boala printr-un stil de viață sănătos
Margot Wölk, degustătoarea mâncărurilor lui Hitler
Margot Wölk, degustătoarea mâncărurilor lui Hitler
Misterul unuia dintre cele mai fascinante fenomene cosmice, la un pas de a fi rezolvat
Misterul unuia dintre cele mai fascinante fenomene cosmice, la un pas de a fi rezolvat
22 de părinți, amendați după ce copiii au lipsit repetat de la școală
22 de părinți, amendați după ce copiii au lipsit repetat de la școală
Prima generație cu o rată a cancerului mai mare decât a părinților
Prima generație cu o rată a cancerului mai mare decât a părinților
Schimbările climatice micșorează balenele cenușii din Pacific
Schimbările climatice micșorează balenele cenușii din Pacific
Cine a fost „Cenuşăreasa sovietică”, prima femeie care a văzut Pământul din spaţiu în urmă cu 60 de ani – VIDEO
Cine a fost „Cenuşăreasa sovietică”, prima femeie care a văzut Pământul din spaţiu în urmă cu 60 de ani – VIDEO
Un italian este primul pacient din Europa cu febră Oropouche
Un italian este primul pacient din Europa cu febră Oropouche
Jocurile Olimpice de la Paris, păzite de cea mai mare tabără militară din Europa de după Al Doilea Război Mondial
Jocurile Olimpice de la Paris, păzite de cea mai mare tabără militară din Europa de după Al Doilea Război Mondial