Home » D:News » 5 replici pe care nu trebuie să le foloseşti niciodată într-o relaţie

5 replici pe care nu trebuie să le foloseşti niciodată într-o relaţie

5 replici pe care nu trebuie să le foloseşti niciodată într-o relaţie
Publicat: 30.05.2016
Dacă eşti căsătorit sau într-o relaţie pe termen lung, ar trebui să ştii că unele lucruri trebuie păstrate pentru sine.
Cuvintele sunt precum săgeţile. Nu ştii niciodată când se pot întoarce împotriva ta. Iată o listă cu replicile care trebuie scoase din vocabularul unei relaţii, potrivit The Huffington Post.
 
1.”Când te vei apuca să speli vasele?”
 
Vasele sunt acele obiecte care întotdeauna sunt lăsate ultimele pe lista priorităţilor casnice. Termenul acuzator “niciodată” este plimbat întotdeauna de la un partener la altul şi sfârşeşte de fiecare dată în acelaşi loc: în mijlocul unei discuţii aprinse care nu face decât să inflameze tonul şi să pregătească locul pentru noi reproşuri. Pentru a evita o posibilă ceartă, este de preferat ca unul dintre parteneri să preia iniţiativa, să îndeplinească sarcina sau să accepte că uitarea este un lucru firesc şi că treburile casei trebuie împărţite sau reamintite, după caz.
 
2. „Te comporţi exact ca mama ta”
 
În mijlocul unei dezbateri în contradictoriu, concentrează-te doar pe tine şi pe partenerul tău, şi nu implica terţe persoane. Comparându-ţi partenerul cu persoane apropiate ţie nu faci decât să divaghezi de la subiect şi să alimentezi o frustrare. Asta arată că nu poţi aborda problema plecând de la cauza ei, ci preferi să te legi de chestiuni externe pentru a ataca un punct sensibil al celuilalt.
 
3. “Te consideri mai bun decât ceilalţi”
 
Nu îi atribui niciodată celui de lângă tine cuvinte pe care el nu le-a spus. Nu poţi fi niciodată sigur 100% de ce gândeşte sau simte celălalt, aşa că nu confunda presupunerile cu certitudinile.
 
4. “Arăt bine?”
 
Greutatea sau schimbările de imagine sunt, în materie de întrebări, nişte adevărate grenade pentru un cuplu, este de părere Robyn Wahlgast, expert în domeniu. Odată cu trecerea timpului, caracteristicile fizice se schimbă, însă criticile venite să reliefeze asta, o dată în plus, nu vor ajuta. Din contră, vor contribui la slăbirea relaţiei.
 
5. “Cred că ai adăugat în greutate”
 
Astfel de remarci nu ar trebui scoase la iveală în nicio relaţie, indiferent de natura ei. Însă, spusă sub o altă formă, o astfel de observaţie chiar poate avea consecinţe benefice asupra partenerului, dacă este ambalată corect. Dacă este însoţită de sprijinul declarat şi sfaturi, în direcţia asta, rezultatele chiar pot fi uimitoare. Însă, dacă reproşurile sunt singurele care dictează tonul discuţiei, pe această temă, eşecul este garantat.
 
Sursa: Gândul
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase