Home » D:News » Cum a ajuns Filipine să fie în ”război”, chiar de ziua naţională

Cum a ajuns Filipine să fie în ”război”, chiar de ziua naţională

Publicat: 14.06.2016
Republica Filipine sărbătoreşte Ziua naţională la 12 iunie.

Pentru a sărbători Ziua Independenţei în Filipine în acest an, Facebook a creat un banner pentru ca utilizatorii să-l împartă în întreaga reţea socială. Din păcate, acesta sugera că ţara este în război.

Grafica de celebrare realizată de Facebook prezenta o imagine cu steagul Filipine, dar cu schema de culori inversată – roşu în partea  sus şi albastru în partea de jos, potrivit Philippine Star.

Steagul postat de Facebook

Potrivit legii din Filipine, steagul ar trebui afişat în această configuraţie numai pe timp de război.. Pe timp de pace trebuie să fluture cu albastru în partea de sus şi roşu în partea de jos.

Steagul Filipine

Duminică, utilizatorii din Filipine au fost întâmpinaţi în news feed-ul lor cu bannerul greşit şi mulţi s-au grăbit să arate eroarea pe social media.

Facebook a recunoscut repede greşeala şi a transmis scuze. „Acest lucru a fost neintenţionat şi ne pare rău”, a declarat compania pentru  Philippine Star. „Ne pasă foarte mult de comunitatea din Filipine şi, într-o încercare de a conecta oamenii de Ziua Independenţei, am făcut o greşeală”, au mai spus reprezentanţii companiei.

Republica Filipine sărbătoreşte Ziua naţională (Ziua independenţei sau Ziua libertăţii – ”Araw ng Kalayaan”) la 12 iunie, întrucât în această zi, în anul 1898, generalul Emilio Aguinaldo, liderul naţionaliştilor filipinezi, a declarat independenţa ţării sale faţă de Spania.

Sursa: Verge

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase