Prima pagină D:News

Care este ţara în care s-a înregistrat cea mai mare durată de viaţă

Redactia Descopera.ro | 06.17.2016 | ● Vizualizări: 2511

Gustarte.ro vorbeşte despre locurile în care "trebuie să locuieşti ca să trăieşti mult (şi bine)", citând un top realizat de The World Factbook.

Conform unui top realizat de The World Factbook, Monaco este locul în care trebuie să locuieşti dacă vrei să ai o viaţă lungă şi, am adăuga noi, lipsită de prea multe griji. Topul, care urmăreşte să clasifice în fiecare an ţările din întreaga lume pe baza duratei de viaţă a locuitorilor lor, are în vedere, de asemenea, şi calitatea vieţii, aflată în strânsă legătură cu sănătatea oamenilor şi, implicit, cu vârsta de deces.

Astfel, potrivit datelor TWF din 2015, este de aşteptat ca un locuitor din Monaco să trăiască până aproape de 90 de ani - mai precis, 89.52, vârstă care i-a şi propulsat în fruntea clasamentului la nivel mondial.

Pe locurile doi şi trei s-au situat, deloc surprinzător, Japonia şi Singapore, fiecare cu o durată medie de viaţă de aproximativ 84 de ani. Italia s-a situat pe locul 14, cu o vârstă medie de 82 de ani, iar Franţa, pe locul 19 - aici poţi trăi până la 81 de ani.

Pentru a afla pe ce loc se află România în acest top, accesaţi Gustarte.ro

Tag-uri: inregistrare | crestere | viata