Home » D:News » Alimentul care favorizează apariţia acneei

Alimentul care favorizează apariţia acneei

Alimentul care favorizează apariţia acneei
Publicat: 18.06.2016
Acneea afectează mai mult sau mai puţin 80% dintre persoane.

Studiile publicate de-a lungul timpului arată că, deşi se crede că preparatele bogate în grăsimi sau în zahăr sunt cele care cauzează apariţia coşurilor, se pare că, din contră, acneea apare în urma consumului unui aliment total neaşteptat.

Potrivit unui studiu britanic citat de The Guardian, reducerea consumului de carbohidraţi procesaţi, cum ar fi zahărul, făina albă sau pastele, poate avea ca rezultat ameliorarea acneei, în timp ce o dietă bogată în alimente degresate, cum ar fi, de exemplu, laptele degresat, poate conduce la agravarea acestei afecţiuni dermatologice. 

Acneea este cauzată de glandele producătoare de sebum care se blochează şi acumulează murdărie şi bacterii care infectează zona afectată. Producţia de sebum este generată de volumul crescut de hormoni sexuali. Deci, nu pielea murdară este de vină, ci mai degrabă alimentaţia.  

Laptele poate juca un rol în acest sens, din cauza faptului că mâncarea vacilor conţine o varietate de hormoni. Acest lucru este valabil şi în cazul laptelui degresat, al cărui consum provoacă, potrivit cercetătorilor, senzaţia de foame şi conduce la consumul de produse cu un conţinut glicemic ridicat. Acestea din urmă cresc rapid nivelul de glucoză din sânge şi provoacă eliberarea de hormoni. 

Alături de alimentaţie, stresul este un factor de risc atunci când vorbim despre apariţia acneei. 

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase