Home » D:News » 5 cuvinte ce nu trebuie rostite la un interviu, pentru a obţine GARANTAT jobul dorit – FOTO+VIDEO

5 cuvinte ce nu trebuie rostite la un interviu, pentru a obţine GARANTAT jobul dorit – FOTO+VIDEO

Publicat: 23.06.2016
Există anumite cuvinte sau expresii pe care ar trebui să renunţi să le rosteşti pentru a obţine locul de muncă dorit sau pe care trebuie să le uiţi când te afli la locul tău de muncă.

Melody Wilding este un specialist în antrenarea spiritului antreprenorial, ea este o femeie ambiţioasă care te învaţă cum să depăşeşti provocările emoţionale ale succesului.

Într-o postare recentă pentru Forbes, ea recomandă tuturor angajaţilor şi celor care se află în căutarea unui loc de muncă să evite folosirea acestor şapte cuvinte şi termeni şi să-i elimine imediat din vocabularul lor. Potrivit expertului, efectul va fi imediat.

Dar care sunt aceste cuvinte?

Doar

„Acest cuvânt minimizează puterea declaraţiilor dumneavoastră şi pot face să vă pară defensivă exprimarea sau chiar apologetică”, scrie Melody.

Acesta poate fi de multe ori un mecanism de apărare folosit subconştient pentru a ne proteja de un posibil refuz sau o modalitate de a evita disconfortul de sentiment că ne cere prea mult.

Eu nu sunt expert, DAR

Evită această expresie, chiar dacă tu spui acest lucru pentru a încerca să nu pari insistent. Această expresie sugerează că ai putea greşi, iar declaraţia ta pare mai puţin credibilă.

Nu pot

„Când spui „nu pot”, sacrifici proprietatea şi controlul asupra propriilor acţiuni”, scrie Melody. Asiguraţi-vă că nu veţi utilizaţi „Eu nu pot”, atunci când ar trebui să spui eu „nu voi face”.

Este ca şi cum…. asemenea

Nu distrage atenţia publicului de la ceea ce spui, folosind cuvinte ca „cum ar fi” sau ”precum” şi ridicare vocea la sfârşitul propoziţiei.

Potrivit lui Melody, acest lucru poate „indica o incertitudine, face să pari ezitant si creează o lipsă de încredere în rândul publicului”.

Nu folosi Emoji în discursul tău scris sau semne de exclamare

Cu ajutorul unor semne de exclamare sau emoji poţi sugera că te simţi nesigur în mesajul tău.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase