Prima pagină D:News

Americanii aruncă jumătate din mâncare. Motivul incredibil pentru care fac asta

Redactia Descopera.ro | 07.16.2016 | ● Vizualizări: 2452
Foto:dietsarefattening.com     + zoom
Galerie foto (1)

Americanii aruncă la gunoi aproape tot atâtea alimente cât consumă, din cauza unui ”cult al perfecţiunii”.

Cantităţi imense de legume şi fructe proaspete cultivate în SUA putrezesc pe câmp sau sunt date hrană animalelor ori  ajung direct de pe terenurile agricole la groapa de gunoi, din cauza standardelor ”cosmetice” nerealiste şi nerentabile, după cum arată datele oficiale şi discuţiile cu zeci de fermieri sau lucrători în industria agronomică americană, scrie theguardian.com

Potrivit unui calcul al guvernului federal, aproximativ 60 de milioane de tone de produse, în valoare de 160 de miliarde de dolari, sunt aruncate  de retaileri şi consumatori în fiecare an adică o treime din totalul alimentelor. Aceste cantităţi uriaşe reprezintă însă doar pierderile din sfera desfacerii.

 În ceea ce priveşte producţia, legumele neconforme standardelor sunt deseori abandonate pe teren pentru a economisi costul recoltării, sau sunt lăsate să putrezească în depozite din cauza unor defecte minore de regulă ”cosmetice” care nu afectează neapărat prospeţimea sau calitatea. 

Astfel că în total, pierderile din  desfacere şi cele din producţie fac ca alimentele care sunt aruncate în SUA să ajungă la  jumătate din integralitatea produselor cultivate, afirmă experţii.

Se consideră că hrana irosită antrenează scăderea veniturilor gospodăriilor cam cu 1.600 de dolari anual pentru o familie cu patru membri. Acastă risipă este  o provocare directă pentru programele globale de combatere a foametei, sărăciei şi schimbării climatului. 

La nivel mondial, se iroseşte cam o treime din alimente: 1,6 miliarde de tone de produse pe an, cu o valoare de aproximativ 1 trilion de dolari. Dacă aceste produse ar fi aranjate în cutii de 20 de metri cubi, ar umple 80 de milioane de astfel de ambalaje, suficient pentru a acoperi distanţa până la Lună şi a o înconjura o dată.

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: Top alimente care pot ameliora durerea, fără efecte adverse

                                             Ce alimente sunt indicate vara

                                             Ce şi cât trebuie să mâncăm pentru a fi sănătoşi

Tag-uri: produse | alimente | cauza | gunoi