Home » D:News » Samsung îşi pregăteşte intrarea în rândul producătorilor de automobile electrice

Samsung îşi pregăteşte intrarea în rândul producătorilor de automobile electrice

Publicat: 20.07.2016
Samsung îşi pregăteşte intrarea în rândul producătorilor de automobile electrice
Samsung ar putea urmări un plan mult mai ambiţios de a concura rivalul Apple în domeniul vehiculelor electrice.
Cu tot mai puţine opţiuni de creştere în piaţa smartphone, Samsung încearcă acum o extindere în nişa extrem de promiţătoare a automobilelor electrice, cumpărând pentru început o cotă din acţiunile producătorului chinez de automobile BYD.
 
Dorită a fi benefic ambelor companii, parteneriatul va oferi producătorului chinez acces prioritar la hardware şi tehnologiile dezvoltate de Samsung, pentru echiparea propriilor modele de autovehicule. În schimb, Samsung ar putea urmări un plan mult mai ambiţios de a concura rivalul Apple în domeniul vehiculelor electrice, realizând propria gamă de vehicule electrice.
 
Momentan, detaliile tranzacţiei făcute nu sunt cunoscute, însă potrivit unor surse apropiate producătorului chinez, Samsung ar deţine acum o dotă de 4% din acţiunile BYD. Chiar dacă pare puţin, iniţiativa luată ar putea semnala începuturile unui plan mai amplu de extindere a activităţii într-un domeniu de activitate cu mai mult potenţial decât piaţa smartphone, ajunsă de ceva timp la maturitate.
 
Sursa: go4it.ro
 
 
    
                                               Roboray: noul robot Samsung cu mers „natural” (FOTO, VIDEO)
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase