Home » D:News » Ce greşeli de igienă intimă sunt făcute adesea în timpul verii

Ce greşeli de igienă intimă sunt făcute adesea în timpul verii

Publicat: 22.07.2016
Ce greşeli de igienă intimă sunt făcute adesea în timpul verii
Printre afecţiunile apărute în urma realizării acestor greşeli se numără candidozele genitale sau infecţiile vaginale.
Vremea caldă şi umedă din timpul lunilor de vară creşte riscul apariţiei infecţiilor vaginale, însă o igienă intimă corespunzătoare ajuta la prevenirea unor astfel de situaţii.
 
Candidozele genitale sau infecţiile vaginale se produc în momentul în care este o cantitate crescută de bacterii în interiorul vaginului.
 
Bacteriile se dezvoltă mai ales într-un mediu închis şi umed, unde se creează spaţiul propice pentru infecţii, de aceea Silviu Iştoc, medic specialis obstetrica-ginecologie ne spune care sunt principalele greşelile pe care să le evităm în timpul verii.
 
Statul în şezut mai mult timp
Pa lângă faptul că ne provoacă dureri de spate, statul în şezut poate creşte riscul apariţiei infecţiilor vaginale. Stând jos, temperatura creşte, astfel ca umiditatea din zona genitală nu va mai fi ventilata. „Căldura, frecarea şi umiditatea pot cauza iritaţii la nivelul vaginului. Cele mai întâlnite afecţiuni ale femeileor în perioada de vară sunt cele ale tractului urinar şi ale suprafeţelor genitale”, a afirmat dr. Silviu Iştoc.
 
Duşurile vaginale
„Vaginul este creat astfel încât să se poată curăţa singur cu ajutorul secreţiei sale. Astfel, nu este indicat să se folosească şerveţele umede sau alte produse invazive pentru a igieniza suprafeţele acestuia. Se estimează că aproximativ 20-40% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 15 şi 44 de ani folosesc prosoape şi produse care, de fapt, irita suprafeţele vaginului şi cresc riscul infecţiilor vaginale.
Cel mai indicat este să se folosească doar apă la o temperatură potrivită şi prosoape din bumbac pentru curăţarea zonei genitale, altfel riscăm să distrugem flora şi să creăm infecţiile genitale”, a declarat dr. ginecolog Silviu Iştoc.
 
Citeşte continuarea articolului pe csid.ro
 
               
 
                                            Surprinzător: condiţiile igienice mai bune din ţările dezvoltate favorizează boala Alzheimer
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase