Prima pagină D:News

Cum să mănânci sănătos cu bani puţini

Bianca Poptean 07.26.2016 | ● Vizualizări: 2870

Când ai puţini bani alocaţi pentru alimentaţia zilnică, planificarea pentru cumpărături poate avea provocările sale, iar dacă eşti adeptul mâncărurilor sănătoase, acest lucru poate fi chiar mai dificil.

Conform CSID, acestea sunt 6 sfaturi utile pentru a vă ajuta să cumpăraţi alimente sănătoase, cu un buget redus.



1. Cumpără produse proaspete atunci când sunt în sezon şi congelează-le

Produsele proaspete sunt întotdeauna o mare necesitate, dar costul poate deveni prea mare. O foarte bună soluţie constă în cumpărarea legumelor şi fructelor de sezon şi depozitarea lor în congelator, pentru a le putea consuma ori de câte ori este nevoie.

2. Uită-te după reduceri şi planifică-ţi felurile de mâncare în funcţie de acestea

În cazul în care magazinul alimentar de unde îţi faci cumpărăturile oferă un card de economii, asiguraţi-te că îl deţii şi verifică săptămânal ce produse sunt reduse. Nu planifica mâncărurile pe care urmează să le găteşti înainte de a consulta reducerile şi restul preţurilor, în general. Din contră, asigură-te că mesele sunt plănuite în conformitate cu cele mai benefice preţuri la alimente.

3. Încearcă tipuri de carne mai puţin costisitoare

Te poţi bucura în continuare de carne, chiar şi atunci când dispui de un buget redus. Alege feluri mai puţin costisitoare de carne, cum ar fi pulpe de pui în loc de piept de pui, şi încearcă şi metode de gătit diferite.

4. Păstrează frigiderul şi cămara organizate

Resturile felurilor de mâncare sunt întotdeauna minunate, dar îşi pierd în totalitate scopul în cazul în care rămân în partea din spate a frigiderului. Etichetează resturile şi păstrează frigiderul organizat, pentru a ajuta la minimizarea risipei de alimente.

5. Mergi la piaţă la sfârşitul zilei

Dacă vrei să cumperi fructe şi legume din piaţă, poate ar trebui să iei în considerare vizita la piaţă spre sfârşitul zilei, atunci când agricultorii se pregătesc să plece şi doresc să vândă produsele cât mai repede. Cu toate acestea, verifică starea în care sunt acestea. Nu întotdeauna ce rămâne spre final este neapărat şi într-o stare optimă pentru consum.

6. Consumă ton în conservă, în loc de ton proaspăt, dar verifică eticheta

Datorită proprietăţilor sale, tonul poate atinge preţuri extrem de mari. Cu toate acestea, nu înseamnă cu nu îl poţi consuma. Iată o alternativă rentabilă – tonul la conservă. Nu te zgârci, avertizează WebMD.com – deşi foarte sănătos, tonul conservat poate conţine o serie de aditivi nepotriviţi. Alege o variantă mai bună a tonului la conservă şi verifică tot timpul ingredientele. De asemenea, ca urmare a cantităţii ridicate de mercur, tonul este recomandat în doze potrivite pentru o persoană normală, dar mici, pentru o femeie însărcinată.

Sursa: CSID

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI