Home » D:News » Parcare unică în România. Poate fi mutată oriunde, chiar şi în cele mai aglomerate zone

Parcare unică în România. Poate fi mutată oriunde, chiar şi în cele mai aglomerate zone

Publicat: 29.07.2016
Găsirea unui loc de parcare este o mare problemă în România. O firmă a găsit însă o soluţie inedită care ar putea rezolva problema.

În urma unei investiţii de 1,2 milioane de lei, realizată de primăria Roman, o firmă din Paşcani a ridicat o parcare modulară, unică în Romania. Amplasată în Piaţa Centrală din Roman, parcarea are 50 de locuri şi poate fi mutată în cele mai aglomerate zone ale oraşului, potrivit Digi 24.

Constructorii afirmă că au avut nevoie de o lună pentru a o ridica.

„Se poate suplimenta prin aducerea a noi module de parcare şi prin relocarea ei,” spune Cătălin Dumbravă, manager produs.

Între 8 şi 17, parcarea costă un leu pe oră. În afara acestui program, este gratis.

„Este o idee foarte bună pentru că sunt multe persoane care vin din afara oraşului la piaţă şi nu au unde parca,” spune un şofer.

În centrul oraşului Roman sunt mai multe pivniţe subterane vechi de sute de ani, aşa că nu poate fi ridicată o parcare clasică.

„Structura anterioară s-a confruntat cu o serie de surpări una dintre cauze posibil să fie un astfel de beci. Însă în prezent structura pe care noi am dezvoltat-o asigură o utilizare în siguranţă pentru publicul ce accesează acest serviciu,” precizează Constantin Cudar, purtător de cuvânt la primăria Roman.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase