Home » D:News » Studenţii de astăzi vor putea lucra în domenii care nu există încă

Studenţii de astăzi vor putea lucra în domenii care nu există încă

Publicat: 10.08.2016
Studenţii de astăzi vor putea lucra în domenii care nu există încă
Conform unui nou raport, studenţii acestei generaţii şi-ar putea alege locuri de muncă mult mai neobişnuite decât cele actuale.

De la proiectant de corpuri umane până la ghid turistic în jurul galaxiilor sunt doar câteva dintre job-urile viitorului.

Doar 10% dintre studenţii care şi-au ales deja carierele cred că acestea vor exista peste 10 ani, conform Microsoft şi Future Laboratory care au produs ,,Locurile de muncă ale viitorului”. În raport sunt prezise ca viitoare locuri de muncă designer pentru realitate virtuală, ingineria robotică sau expert în comunicarea vizuală.

,,În timp ce aceste locuri de muncă par scoase dintr-un film SF,  sunt indicatori ai schimbărilor pe care le vedem astăzi,” a declarat Ryan Asdourian, de la Microsoft.

În cadrul cercetării, s-a prezis că două treimi din studenţii actuali vor lucra în domenii care nu există astăzi, în cadrul raportului sunt oferite detalii despre abilităţile necesare noii industrii. Steve Tooze, de la Future Laboratory, a declarat: ,,Schimbările tehnologice, insecuritatea economică şi transformările sociale distrug vechile locuri de muncă, prin acest fapt este foarte greu să ştim ce competenţe sunt necesare pentru un viitor loc de muncă bine plătit”.  

Dezvoltarea realităţii virtuale şi a celei augmentate presupune că forţa de muncă viitoare va trebui să utilizeze noi instrumente, munca fiind integral digitală.

În timp ce modificarea genetică, ADN-ul sintetic şi creşterea în laborator a culturilor de celule stem devin realitate, următorul pas este proiectarea unui corp uman.

,,În următoarele decade vom asista la o nouă revoluţie tehnologică, de fapt o nouă revoluţie industrială, care va deschide noi oportunităţi de carieră în industriile care sunt la început”, a mai spus Steve Tooze.

Iată câteva dintre job-urile viitorului:

Designer pentru încăperi virtuale. Conform raportului, milioane de oameni vor lucra şi învăţa în încăperi virtuale, iar în viitor va fi un loc în care designeri vor putea proiecta aceste noi lumi.

Avocat pentru etica tehnologică: Modul în care vom interacţiona cu maşinile autonome, modul în care vom utiliza inteligenţa artificială vor necesita îndrumarea etică de către nişte specialişti.

Strategul pentru sălbăticire:  în timp ce multe specii se domesticesc, ecologiştii doresc să reintroducă speciile native, precum lupii şi elanii, în regiunile în care acestea au fost extinse.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase