Home » D:News » Oamenii singuri pot beneficia de mai multe avantaje decât persoanele căsătorite, conform unui nou studiu

Oamenii singuri pot beneficia de mai multe avantaje decât persoanele căsătorite, conform unui nou studiu

Publicat: 11.08.2016
Deşi regulile societăţii din zilele noastre încurajează căsătoria şi relaţiile de cuplu, pentru unele persoane relaţia de cuplu nu le aduce aceleaşi beneficii pe care le au atunci când sunt singuri.

Psihologul Bella DePaulo a dezvăluit că oamenii singuri pot avea vieţi mult mai împlinite decât persoanele dintr-un cuplu. 

,,Preocuparea pentru inconvenienţele aduse de singurătate pot umbri avantajele singurătăţii,” a declarat DePaulo, profesor la Universitatea din California, Santa Barbara.

,,Este timpul pentru un portret mult mai clar al omului singur şi al vieţii în solitudine, una care să explice puterea pe care o au oamenii singuri şi ce factor din viaţa lor le aduce un sens al vieţii,” a adăugat el.

DePaulo a demonstrat că oamenii care sunt singuri sunt deseori mai apropiaţi de părinţii, fraţii şi prietenii lor. Un alt studiu a demonstrat că persoanele singure au un simţ mai puternic al auto-determinării, demonstrând o dezvoltare continuă ca adult.

Cercetătoarea conduce un nou studiu prin care doreşte să distrugă stereotipul  care afirmă că oamenii singuri sunt mai puţin importanţi decât cei aflaţi într-un cuplu. ,,Mai mult ca niciodată oamenii îşi pot controla viaţa. Nu mai există o regulă a unei vieţi bune. Nu contează ce fac alţi oameni sau ce gândesc,” a adăugat ea.

Împreună cu toate beneficiile unei vieţi singure sunt şi o mulţime de dezavantaje, precum binecunoscutul stereotip al femeii singure cu 12 pisici.

,,Oameni care se căsătoresc beneficiază de o multitudine de drepturi ale statului. Luând în calcul toate avantajele financiare şi culturale pe care oamenii le primesc doar pentru că se căsătoresc, reprezintă un motiv mult mai întemeiat pentru a demonstra că şi oamenii singuri se descurcă la fel de bine,” a declarat DePaulo. Încercând să descopere alte studii despre acest fenomen, aceasta a analizat 814 lucrări în care termenul de ,,om singur” era utilizat pentru a investiga cuplurile căsătorite.

,,Un număr mic de studii se baza pe dorinţa oamenilor de a rămâne singuri. În mod normal, oamenii singuri erau utilizaţi ca o comparaţie pentru cuplurile căsătorite,” a adăugat ea.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase