Home » D:News » Cum ne învingem pofta de zahăr, când zahărul este peste tot

Cum ne învingem pofta de zahăr, când zahărul este peste tot

Publicat: 15.08.2016
Cum ne învingem pofta de zahăr, când zahărul este peste tot
Poftele sunt un lucru normal. Ele pun stăpânire pe mintea şi pe corpul tău. Stai acasă, în pijamale, obosit după o zi de muncă şi te trezeşti că dai buzna în bucătărie şi începi să devorezi tot felul de alimente care conţin cantităţi importante de zahăr. Ai într-adevăr nevoie de toate acele dulciuri? Te fac ele să te simţi cu adevărat mai bine? Cât timp durează satisfacţia pe care ţi-o oferă?

Pofta de dulciuri a ajuns să fie o adevărată barieră în încercarea unei persoane de a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ai încercat vreodată să nu mănânci zahăr? În ziua de astăzi, acest lucru a devenit aproape imposibil, având în vedere că zahărul este peste tot. La fiecare întâlnire de afaceri, eveniment şi în fiecare restaurant, există un desert care îţi va face cu ochiul. Din păcate, zahărul nu se găseşte doar în deserturi. 

Există trei motive principale care ne fac să ne dorim să mâncăm dulciuri: nevoile nutriţionale, obişnuinţele şi emoţiile. Toate acestea ne împiedică să facem schimbări majore în ceea ce priveşte dietele noastre. 

Nevoile legate de nutriţie

În ultimul timp „s-a lansat” o nouă modă în ceea ce priveşte evitarea exceselor alimentare. Oamenii ajung să refuze să mănânce orice înseamnă dulciuri şi zahăr pentru perioade îndelungate de timp. 

Totuşi, această tactică nu este una benefică pentru sănătatea ta. Eliminând din dietă tot ceea ce înseamnă aport de zahăr, organismul tău pierde foarte mult din cantitatea de calorii care are un rol esenţial în sănătatea ta. Scăderea nivelului caloric din organism conduce la sporirea poftei de mâncare şi de dulciuri. 

Nu trebuie să faci gesturi extreme pentru a scăpa de pofta de dulce. Tot ceea ce trebuie să faci este să îţi revizuieşti puţin alimentaţia, să calculezi, pe cât posibil, cantităţile de proteine, carbohidraţi şi grăsimi pe care le consumi zilnic. Uneori corpul tău are nevoie de carbohidraţi, însă aceştia pot fi obţinuţi şi din alte alimente decât dulciuri. Între înlocuitorii carbohidraţilor din dulciuri pot fi integrate cerealele integrale, legumele sau fructele. 

Iată câteva exemple: 

– carne de curcan cu pâne cu cereale integrale, avocado şi legume

– salată de linte cu brânză

– iaurturi, alune şi fructe

– biscuiţi cu cereale integrale, brânză şi fructe

– grâu încolţit cu nuci, iaurt şi condimente

Citeşte continuarea în Gândul

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Copiii care consuma zilnic dulciuri devin adulti mai violenti

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase