Home » D:News » Primul oraş din România în care vor circula autobuze electrice

Primul oraş din România în care vor circula autobuze electrice

Publicat: 22.08.2016
Primul oraş din România în care vor circula autobuze electrice
Primul oraş din România unde vor circula autobuze electrice va fi Cluj Napoca. Autorităţile de aici au început deja procedura de achiziţie pentru 30 de autobuze electrice pe fonduri elveţiene, iar începând de anul viitor acestea vor putea transporta călători.

O echipă maghiară a testat 80 de zile un astfel de autobuz pentru a arăta că vehiculul poate să facă faţă transportului în comun într-un oraş aglomerat. Autobuzul este produs în Ungaria şi foloseşte un soft românesc, iar după o încărcare de trei ore poate să parcurgă până la 250 de kilometri.

În oraş foloseşte 0,61kWh per kilometru. Este dublul folosit de o maşină electrică, dar transportă cu 15% mai mulţi pasageri”, a explicat Jozsef Helmich pentru Digi24.ro

În demersul lor de a convinge lumea să renunţe la vehiculele clasice, echipa româno-maghiară a plecat acum două luni în călătoria în jurul globului. Până să ajungă la Cluj, autobuzul electric a trecut prin Canada, Portugalia, SUA, China, Ucraina, Rusia şi Kazahstan, scrie Promotor.

Primăria din Cluj susţine ideea şi declară că va cumpăra, în premieră pentru România, autobuze ecologice.

„Suntem în plină procedură de achiziţie a 30 de autobuze electrice. Acestea vor fi achiziţionate pe fonduri elveţiene. Ne dorim un oraş care să nu fie atât de poluat şi pentru aceasta trebuie să contribuim şi noi prin asigurarea de mijloace de transport public cât mai eficiente şi ecologice”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase