Home » D:News » Cum intri din nou în formă după o pauză de sport

Cum intri din nou în formă după o pauză de sport

Cum intri din nou în formă după o pauză de sport
Publicat: 19.08.2016
Antrenamentele la sală sau o dietă sănătoasă pot părea uneori dificile, dar există şi persoane pentru care un stil de viaţă sănătos şi activ este atât de înrădăcinat în rutina lor de zi cu zi, încât fac totul să pară atât de uşor.

Doar privind pozele de pe conturile de Instagram ale unor instructori de fitness, sportivi, nutriţionisţi, balerine sau pur şi simplu persoane care şi-au transformat viaţa prin intermediul dietei şi sportului simţi cum îţi creşte motivaţia.

Potrivit CSID, dacă ai luat o pauză de la sală sau de la alergat şi îţi doreşti să reintri rapid în formă, ai nevoie de câteva reguli simple, dar eficiente.

1. Regimul alimentar este esenţial

O pauză de la sală nu înseamnă neapărat şi un regim alimentar nesănătos, dar dacă vrei să ai un tonus muscular mai bun şi să scapi de câteva kilograme în plus, zahărul, alimentele rafinate şi grăsimile nu ar trebui să se găsească în dieta ta.

Alimentaţia echilibrată şi hidratarea sunt vitale înainte de a intra în sala de antrenament. Asigură-te că nu lipsesc din dieta ta fructele şi legumele proaspete, cerealele integrale şi proteinele slabe în grăsimi. Este important să iei gustări care te ajută să-ţi restabileşti energia, dar fără a submina tot efortul depus.

2. Dozează-ţi efortul – nu exagera cu antrenamentele

Chiar dacă vrei să recuperezi timpul pierdut, este important să reiei antrenamentele într-un ritm mai lent şi să creşti intensitatea de la o sedinţă la alta. Trebuie să fii conştient că rezultatele nu se obţin de pe o zi pe alta, dar pas cu pas vei reveni la forma anterioară. Unele dintre cele mai bune antrenamente după o pauză de sală sunt orele de Pilates sau cele cardio pentru începători, de tip Aerobic. Un alt lucru la care trebui să fii atent sunt aşteptările – ai nevoie de răbdare şi perseverenţă pentru a-ţi recăpăta rezistenţa la efort.

3. Poartă haine care să îţi ofere libertate de mişcare

Libertatea de mişcare asigură mişcări mai ample ale braţelor şi a întregului corp, ceea ce înseamă mai multe arderi calorice. Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii, arată că persoanele care poartă haine strâmte ard mai puţin calorii faţă de cele care se îmbracă mai comfortabil. Astfel, acestea pot arde cu 25 de calorii mai multe pe zi. Încălţămintea comodă te poate ajuta să reintri în formă pentru că vei merge pe jos mai mult, fără să îţi dai seama.

4. Sportul în doi este mai uşor

Cu siguranţă nu este uşor să reîncepi să faci sport după ce ai luat o pauză, dar în compania unui prieten totul se poate transforma într-un moment plăcut. Ideal ar fi să organizaţi mici întreceri, pentru a stimula spiritul competitiv. Poţi ruga un prieten să vă faceţi abonament la sală şi să vă încurajaţi reciproc. O tură de alergat în parc este mult mai distractivă alături de un amic sau de partener, aşa că nu mai sta pe gânduri şi planificaţi prima sesiune de antrenament în doi.

Sursa: CSID

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase