Home » D:News » Amatrice, oraşul distrus de cutremur, se pregătea pentru cel mai aşteptat festival culinar al anului

Amatrice, oraşul distrus de cutremur, se pregătea pentru cel mai aşteptat festival culinar al anului

Amatrice, oraşul distrus de cutremur, se pregătea pentru cel mai aşteptat festival culinar al anului
Publicat: 26.08.2016
Oraşul Amatrice din Italia, distrus de puternicul seism de miercuri, în urma căruia peste 240 de oameni au murit, se pregătea pentru a 50-a ediţie a festivalului anual dedicat spaghetelor all'amatriciana, cel mai aşteptat şi pregătit în detaliu eveniment al anului.

Amatrice se pregătea de sărbătoare. În acest weekend, urma să aibă loc a 50-a ediţie a festivalului anual dedicat spaghetelor all’amatriciana, care era şi unul dintre motivele pentru care în oraş se aflau mulţi turişti,  relatează Gustarte.ro.

Oraşul Amatrice, bijuterie medievală a Italiei, era celebru pentru pitorescul mediu rural italian, dar şi pentru unul dintre cele mai apreciate preparate culinare din lume – pastele all’amatriciana.

Miercuri dimineaţa, primarul din Amatrice a declarat în faţa presei locale: „Oraşul nu mai este”. Turnul cu ceas, din secolul 13, blocat la ora 03:36 a.m, exact momentul în care a avut loc cutremurul, şi câteva ziduri pe care se mai zăresc urme ale afişelor festivalului sunt tot ce a mai rămas în picioare.

Pentru a veni in ajutor, italienii au dat startul unei campanii prin care câte un euro va fi donat la Crucea Roşie, pentru fiecare farfurie de paste all’amatriciana vândută în orice restaurant din Italia. Chiar dacă oraşul nu mai este, tradiţia va rămâne, promit aceştia.

Pentru localnicii din Amatrice, acest preparat culinar reprezintă una dintre cele mai de preţ moşteniri, pe care nu au ezitat niciodată să o apere.

Citeşte continuarea pe Gustarte.ro.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase