Home » D:News » Proiect foto inedit: Copiii din ţările afectate de criză se îmbracă pentru jobul pe care şi-l doresc

Proiect foto inedit: Copiii din ţările afectate de criză se îmbracă pentru jobul pe care şi-l doresc

Proiect foto inedit: Copiii din ţările afectate de criză se îmbracă pentru jobul pe care şi-l doresc
Publicat: 01.09.2016
Într-o colecţie de fotografii adunate de UNOCHA, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare, copiii din naţiunile afectate de criză se lasă imortalizaţi în timp ce se costumează pentru locul de muncă pe care speră să îl aibă în viitor.

Potrivit Huffington Post, în ziua de azi, 130 de milioane de oameni depind de ONU şi organizaţiile partenere pentru sprijin umanitar la nivel global, din cauza conflictelor şi dezastrelor care au loc în ţări. Copiii din zonele afectate sunt în mod special vulnerabili din cauza consecinţelor periculoase ale violenţei, războaielor şi sărăciei, scrie Mediafax.

Intitulat sugestiv „When I Grow Up/ Când o să cresc mare”, proiectul realizat de UNOCHA cuprinde munca fotografilor Vincent Tremeau şi Meredith Hutchison, care au petrecut doi ani de zile intervievând copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani, pentru a învăţa despre aspiraţiile lor unice.

Tremeau s-a axat pe tinerii din diferite zone din Africa, în timp ce Hutchison a stat de vorbă cu refugiaţii sirieni care trăiesc în Iordania. Ambele regiuni sunt afectate de crize, ce compromit deseori drepturile umane ale copiilor.

„De când am studiat sistemul solar în şcoala primară, mi-am dorit să devin astronaut”, a spus Haja, o refugiată din Siria, fotografiată în costum de astronaut, în Iordania. „Mi-ar plăcea să fiu astronaut pentru că îmi permite să văd lumea dintr-un nou unghi”.

În timp ce unele ambiţii ale copiilor au fost stimulate de curiozitate şi entuziasm, altele au fost nutrite din tragedii şi pierderi. Michael, un tânăr din Sierra Leone, visează să vindece oamenii, cum l-au vindecat şi pe el doctorii când era bolnav. Băiatul şi-a pierdut 26 de membri din familie, din cauza virusului Ebola, inclusiv ambii părinţi şi mai mulţi fraţi.

„Astăzi, amploarea suferinţei umane este mai mare decât a fost vreodată de când a fost înfiinţată Organizaţia Naţiunilor Unite”, a declarat Jan Eliasson, secretarul general adjunct al ONU.

Fotografiile realizate de cei doi fotografi pot fi văzute aici: http://huff.to/2c33VYr.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase