Home » D:News » Greşelile pe care le facem majoritatea atunci când gătim ouă. Cum poţi pregăti cele mai bune ochiuri, ouă poşate sau scrob

Greşelile pe care le facem majoritatea atunci când gătim ouă. Cum poţi pregăti cele mai bune ochiuri, ouă poşate sau scrob

Publicat: 08.10.2016
Fie că dorim să impresionăm partenerul cu un mic dejun perfect sau sigurul lucru din frigider este un carton cu ouă, este important să ştim cum să gătim perfect fiecare tip de reţetă cu ouă. Iată căteva sfaturi pentru a prepara cele mai bune ouă ochiuri, poşate sau scrob.

Ouă ochiuri

Atunci când prăjim un ou ochi, untul din tigaie ar trebui să fie încins, dacă acesta nu are o temperatură ridicată ouăle nu se vor prăji uniform.

Pentru a obţine un gălbenuş moale în interior, dar gătit perfect în exterior, peste tigaie trebuie amplasat un capac. Acesta nu lasă căldura să să se evapore, iar albuşul şi gălbenuşul se vor găti, în timp ce partea de jos se va rumeni.

Ouă poşate 

În oală ar trebui să fie suficientă apă pentru ca oul să aibă loc să plutească, de obicei apa trebuie să aibă aproape 8 centimetri adâncime. Dacă nu este suficientă apă, oul se va lăsa la fund si se va destrăma.

Ouă fierte

Ouăle care sunt fierte prea mult devin sfărămicioase şi emit un miros sulfuros. Pentru a evita acest lucru, ouăle ar trebui încălzite treptat într-o oală. Oala trebuie amplasată pe aragaz cu focul la un nivel ridicat până când apa atinge punctul de fierbere. Oala trebuie luată de pe foc, iar ouăle trebuie lăsate în apă încă zece minute, pentru ca gălbenuşul să fie uşor cremos, sau 14 minute, pentru ca gălbenuşul să devină ferm.

Dacă ouăle nu vor fi transferate după timpul de gătire într-un bol cu gheaţă acestea vor continua să se gătească, de asemenea apa rece ajută la separarea membranei oului de coajă. 

O alternativă a ouălor fierte sunt cele gătite la abur. Acestea trebuie să se gătească timp de 6 minute pentru un gălbenuş moale sau 12 minute pentru a obţine un gălbenuş ferm.

Ouă bătute

Ouăle se coagulează rapid dacă nu sunt amestecate, acestea vor căpăta o consistenţă cauciucată. Pentru a preveni acest lucru, ouăle trebuie amestecate continuu în timp ce se gătesc. 

Ouăle bătute sau scrob ar trebui gătite la foc mic, pentru a nu se arde. 

Dacă sarea este adăugată în timpul procesului de gătire aceasta va scoate toată umiditatea din ouă, condimentarea ar trebui făcută imdiat după gătire.

Sursa: Thrillist

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase