Home » D:News » Un reputat fizician a descoperit o metodă inovativă de înlocuire a pilulelor contraceptive. Este sigură 99,5% şi nu necesită folosirea prezervativului

Un reputat fizician a descoperit o metodă inovativă de înlocuire a pilulelor contraceptive. Este sigură 99,5% şi nu necesită folosirea prezervativului

Publicat: 17.10.2016
Fiziciana Elisa Berglund, care a ajutat şi la găsirea bosonului Higgs, şi-a petrecut trei ani pentru a dezolva o aplicaţie care să identifice perioadele de fertilitate ale femeilor, iar aceasta are o rată a siguranţei de 99,5 %.

Metoda de funcţionare a acesteia este extrem de simplă: femeile au obligativitatea de a-şi măsura temperatura corporală în fiecare zi a lunii.

Chiar ea explică cum a ajuns să elaboreze această aplicaţie: „Voiam ca organismul meu să ia o pauză de la pilulele contraceptive, dar nu am gasit nicio formă naturală de prevenire a unei sarcini, aşa că am creat un algoritm.” Ceea ce a rezultat se numeşte Ciclurile Naturale, iar această aplicaţie s-a dovedit a fi extrem de promiţătoare.

Calcularea perioadei fertile a unei femei nu este o metodă nouă, foarte multe femei calculând când va apărea perioada fertilă, pentru a evita un contact sexual neprotejat. Însă, cu toate că perioada fertilă a unei femei durează doar 9 zile, ritmul fiecărei femei este diferit, iar calcularea acestei perioade poate fi riscantă. Tocmai din acest motiv, Berglund nu a folosit metoda calcului, ci pe cea a măsurării temperaturii corporale pentru că, după ovulaţie, cantitatea de progesteron din organismul femeilor este la apogeu, ceea ce face ca temperatura corporală să crească cu 0.45 grade Celsius.

Pentru a i se dovedi aplicabilitatea, această aplicaţie a fost testată de două ori, a doua oară participând mai mult de 4.000 de femei cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, iar rezultatul a fost apariţia a doar 143 de sarcini, ceea ce a oferit o rată a siguranţei de 99.5%. Cu toate acestea, foarte multe femei au renunţat la a mai folosi această aplicaţie pentru că măsurarea temperaturii corporale în fiecare zi, la aceeaşi oră, necesită un simţ al responsabilităţii extrem de crescut.

Sursa: Science Alert

Citeşte şi:

Un contraceptiv cu ultrasunete pentru barbati

Pastila contraceptiva masculina, cu un pas mai aproape de realizare

Cele mai proaste metode contraceptive din istorie (VIDEO)

Un nou pericol asociat anticoncepţionalelor. Ce riscă femeile care folosesc pilulele contraceptive

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase