Home » D:News » 10 Restaurante care au rescris harta culinară a lumii

10 Restaurante care au rescris harta culinară a lumii

10 Restaurante care au rescris harta culinară a lumii
Publicat: 15.10.2016
Insider.com a realizat un clasament al restaurantelor la care orice persoană ar trebui să mănânce măcar o dată în viaţă.

Potrivit Gustarte.ro, acestea sunt câteva dintre starurile aflate pe listă:

1. French Laundry, Yountville, California

Thomas Keller continuă reinventarea acestei poveşti franceze, primul restaurant din Bay Area care a primit trei stele Michelin, în 2006. Meniul costă 295 de dolari şi este una dintre cele mai venerate experienţe culinare la nivel mondial.

2. Astrid & Gastón, Lima, Peru

El Bulli şi Diego Muñoz au regândit total acest restaurant. Meniul a fost creat plecând de un concept ce scoate în evidenţă ingredientele bio şi se focusează pe biodiversitatea regiunii din jurul oraşului Lima.

3. Benu, San Francisco

David Chang spune despre acest local că este cel mai bun din America. Meniul de inspiraţie coreeană şi chineză este gândit de fostul chef de la French Laundry, Corey Lee, care foloseşte pentru preparatele sale ingrediente californiene de sezon. Recent, restaurantul a fost recompensat şi cu cea de-a treia stea Michelin.

4. Blackberry Farm, Walland, Tennessee

Meniul şi amplasarea acestui restaurant în zona munţilor Smoky au transformat acest loc într-unul magic.

5. D.O.M., Sáo Paulo, Brazilia

Cheful Alex Atala este considerat ambasadorul bucatăriei sud americane. În acest templu al gastronomiei de bază sunt ingredientele exotice braziliene.

Vezi restul restaurantelor în Gustarte.ro!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase