Home » D:News » Cum poţi să scapi foarte uşor de pofta de ţigară

Cum poţi să scapi foarte uşor de pofta de ţigară

Cum poţi să scapi foarte uşor de pofta de ţigară
Publicat: 28.10.2016
Dacă te-ai hotărât să te laşi de fumat, dar te confrunţi cu „poftele” la fiecare pas şi ziua ţi se pare mai lungă decât este în realitate, CSID a strâns câteva trucuri care te vor ajuta, în doar 5 minute, să scapi de tentaţii.

Potrivit specialiştilor, poftele pe care le resimt persoanele care renunţă la fumat se împart în două categorii: pofte fizice şi pofte psihologice. Poftele fizice sunt reacţii ale organismului ca urmare a lipsei de nicotină, care se pot manifesta prin anxietate şi o uşoară tensiune la nivelul gâtului sau al stomacului, scrie CSID.

Pe de altă parte, poftele psihologice sunt declanşate de evenimentele de zi cu zi, cum ar fi o sarcină dificilă la job, o ceartă cu iubitul sau traficul blocat. Activităţile precum şofatul, mâncatul şi băutul de cafea sau alcool pot, la rândul lor, să dea naştere unei reacţii de „poftă de ţigară”, deoarece sunt percepute ca activităţi relaxante.

Dacă te confrunţi cu astfel de piedici în calea renunţării la fumat, nu te descuraja, există soluţii.

Ce să faci pentru a scăpa de „pofta de ţigară”:

1) Fă o plimbare în aer liber, respiră adânc şi aventurează-te în parcuri sau locuri neexplorate încă;

2) Dă „shut down” creierului – închide ochii şi creează un locaş în mintea ta care să îţi servească drept refugiu atunci când ai nevoie să te relaxezi. Nu uita să respiri corect în tot acest timp;

3) Bea un pahar cu apă – nu numai că va alunga pofta de ţigară, dar îţi conferă şi energie. Majoritatea „pofticioşilor” nici măcar nu-şi dau seama că, de fapt, deshidratarea este cea care le pune beţe în roate. Hidratarea îţi va ajuta metabolismul să funcţioneze mai bine, iar tu te vei simţi revigorat şi gata să o iei din loc, fără să mai fii înlănţuit de poftele nocive;

Vezi aici ce mai poţi face pentru a scăpa de pofta de ţigară!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase