Prima pagină D:News

Provincia în care accesul extratereştrilor este interzis, reglemetarea este veche de 62 de ani

Oana Bujor 11.06.2016 | ● Vizualizări: 2424

În provincia Chateauneuf-du-Pape din Franţa există o reglementare care interzice activitatea extraterestră.

Interdicţia este activă de 62 de ani, iar primarul actual, Claude Avril, refuză să ridice interdicţia, deşi o consideră doar o un tip de publicitate.

Legea a apărut în anul 1954, când primarul din aceea vreme, Lucien Jeune, a reglementat interdicţia după ce un bărbat necunoscut din nordul Franţei a declarat că a văzut două figuri asemănătoare cu cele ale scafandrilor de mare adâncime care au apărut dintr-un OZN sub formă cilindrică.

Semnele raportate de bărbat l-au făcut pe Jeune să promulge o nouă lege, declarând că ''orice navă considerată farfurie zburătoare, care va ateriza pe teritoriul provinciei noastre, va intra imediat în custodia autorităţilor''.

Conform lui Elie Jeune, fiul fostului primar, interdicţia a fost doar o metodă ingenioasă de a atrage atenţia asupra oraşului, deoarece atunci semnele extraterestre deveniseră comune.

,,În acel moment, oamenii vorbeau des despre activitatea extraterestră,'' declară el.

Chateauneuf-du-Pape nu este singurul loc cu legi ciudate despre teoriile conspiraţiei, Skamania Country din Washington are o lege care interzice vânarea lui Bigfoot

Sursă: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: