Prima pagină D:News

De ce cuplurile care se ''ceartă frumos'' rămân mai mult timp împreună

Simona Tudorache 11.13.2016 | ● Vizualizări: 4898

Cuplurile care se “ceartă frumos” reduc nivelul de stres din relaţie, reuşesc să comunice mai mult şi să îşi împărtăşească trăirile. Psihologii cred că, în general, e important să încercăm tot timpul să îl seducem pe cel de lângă noi şi să fim atenţi la semnele pe care acesta le emite.

''Căsniciile fericite nu sunt niciodată perfecte. Acele cupluri care spun că sunt mulţumite de relaţia lor au diferenţe de temperament, dar  împărtăşesc aceleaşi valori familiale. Căsniciile fericite se bazează pe o prietenie trainică. Este foarte important să-ţi cunoşti partenerul: ce îi place, ce nu-i place, ce-l supără, ce-l bucură etc.

În general, e esenţial să nu încetaţi niciodată să vă seduceţi partenerul. Nu vă purtaţi niciodată ca şi cum cel de lângă voi vi se cuvine. Este important ca în cel de lângă noi să vedem doar părţile pozitive.

Dacă gândeşti negativ despre cel de lângă tine, atunci ajungi să gândeşti aşa şi despre tine, ajungi prizonierul unei stări de negativitate, din care cu greu mai poţi ieşi.

Împacarea are un rol important în relaţia de cuplu, este ca o armă secretă, garantează că disputa nu scapă de sub control’’, subliniază psihoterapeutul Iulia Florea pentru Gândul.

În cazul celor mai trainice căsnicii, sotul şi soţia împărtăşesc aceleaşi valori şi construiesc împreună. ''Este mult mai uşor să strici ceea ce ai construit decât să repari. Cuplurile care au răbdare să remedieze ceea ce au stricat au şanse să rămână mai mult timp împreună, în comparaţie cu cele care strică şi fug’’, precizează psihoterapeutul Iulia Florea pentru Gândul.

Pentru a păstra o relaţie de cuplu este important să te simţi bărbat, să te simţi femeie. ''Să-ţi asumi responsabilităţile pentru emoţiile tale, pentru ceea ce simţi. Nu aştepta ca partenerul să te facă fericit. Eşti responsabil să descoperi ce te face nefericit. Recomand următorul exerciţiu: Fiecare partener să facă o listă cu cel îl face să se simtă iubit şi ce îl face să se simtă singur şi neînţeles. Încercaţi să faceţi ceva zilnic pentru partener, pentru ca acesta să se simtă iubit’’, mai spune psihoterapeutul.

Sursa: Gândul