Home » D:News » Exemplul de eficienţă în Japonia. În cât timp au reuşit muncitorii japonezi să repare acest drum surpat

Exemplul de eficienţă în Japonia. În cât timp au reuşit muncitorii japonezi să repare acest drum surpat

Publicat: 16.11.2016
O secţiune de drum din centrul oraşului japonez Fukuoka s-a surpat după ce un canal de scurgere s-a deschis în asfalt, riscând să ducă la surparea clădirilor din zonă.

Într-o demonstraţie tipică de eficienţă japoneză, muncitorii au reuşit să repare secţiune de drum în doar două zile, deschizându-l pentru trafic pietonal, notează The Guardian.

Fiind una dintre cele mai tranzitate zone din Fukuona, japonezii au fost nevoiţi să repare toate daunele produse de surparea asfaltului.

Drumul a fost reconstruit în doar 48 de ore, iar în restul zilelor s-a lucrat la reparaţia canalizării ;i a re’elei de gaze, instalarea de noi felinare şi alte lucrări de verificare. Drumul a fost redeschis pentru circulaţie marţi 15 noiembrie.

Primarul oraşului Fukuoka, Soichiro Takashima, a spus că terenul afectat este acum de 30 de ori mai puternic decât înainte şi că un grup de experţi încearcă să afle cauza prăbuşirii.

Japonezii au reparat în doar două zile o groapă imensă din mijlocul oraşului Fukuoka (Sursa: The Guardian)

Media locală japoneză scrie că groapa avea 30 pe 27 de metri şi 15 metri adâncime şi a fost cauzată de o extensie a unei linii de metrou.

Muncitorii care au umplut groapa cu 6.200 de meri cubi de nisip şi ciment în 48 de ore au fost intens lăudaţi pe reţelele de socializare.

Surse: Gândul, Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase