Home » D:News » Alpinista din România, Dor Geta Popescu (13 ani), RECORD mondial după ce a urcat pe Vîrful Giluwe, cel mai înalt vulcan din Pacific

Alpinista din România, Dor Geta Popescu (13 ani), RECORD mondial după ce a urcat pe Vîrful Giluwe, cel mai înalt vulcan din Pacific

Alpinista din România, Dor Geta Popescu (13 ani), RECORD mondial după ce a urcat pe Vîrful Giluwe, cel mai înalt vulcan din Pacific
Publicat: 07.12.2016
Un nou record mondial a fost stabilit de alpinista din România, Dor Geta Popescu, (13 ani) după ce a urcat pe Vîrful Giluwe, cel mai înalt vulcan din Pacific (4.367 de metri).

Adolescenta are deja în palmares numeroase recorduri mondiale de vîrstă şi îşi doreşte să fie prima alpinistă din lume care reuşeşte să încheie circuitele Seven Volcanos şi Seven Summits, informează monitorulexpres.ro.

Dor Geta Popescu a ajuns luni, la ora locală 09.20, pe Vîrful Giluwe, din Papua Noua Guinee, care are o înălţime de 4.367 de metri.

Odată cu această escaladare, adolescenta a devenit cea mai tînără alpinistă din lume care încheie cu succes ascensiunea vulcanului Giluwe.

”Un munte unic, cu totul diferit de tot ce am făcut pînă acum. Cu un traseu de apropiere prin junglă în care îţi croieşti drum, prin vegetaţie, cu ajutorul macetei, cu un parcurs în gol alpin pe un sol îmbibat în apă şi ocolind o mulţime de lacuri, ajungi în zona craterelor secundare, a crestelor de lavă dominate.

Apoi observi din depărtare siluetele celor doua vîrfuri stâncoase. Urmează ultimii 400 metri diferenţă de nivel, cei mai frumoşi, abrupţi, stîncoşi, solicitanţi şi cu bucuria reuşitei abia stăpînită. Vîrful este fantastic: 360 de grade de munţi şi podişuri, vîrfuri peste 3.500 metri ieşind din jungla care se întinde până la orizont. Da, înţeleg, ştiu: Giluwe este un munte mult dorit!“, a scris fata pe Facebook.

Sursa: Business Magazin

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase