Prima pagină D:News

Decizia luată de conducerea Charlie Hebdo, la doi ani de la atentatul din 7 ianuarie 2015

Redactia Descopera.ro | 01.06.2017 | ● Vizualizări: 908
Credit: www.123rf.com/adrianhancu     + zoom
Galerie foto (1)

Atentatul de acum doi ani asupra redacţiei Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi.

Pentru a marca tragicul eveniment, revista a editat un număr special, titrând pe prima pagină: „2017 – în sfârşit, capătul tunelului”. Imaginea la care se referă textul reprezintă un personaj care priveşte prin ţeava puştii cu care îl ţinteşte un islamist.

„2015 a fost un an al supravieţuirii, 2016 a fost anul stabilizării, iar în 2017 vom fi şi mai ofensivi” a declarat un responsabil al publicaţiei, citat de France Presse.

Recent, după prăbuşirea în Marea Neagră, în ziua de Crăciun, a avionului în care se aflau şi 60 de membri ai Corului Armatei Roşii, Charlie Hebdo a publicat mai multe desene care „luau peste picior” tragedia. La fel a procedat şi atunci când a „ilustrat” cumplitul seism care a devastat localitatea italiană Amatrice (24 august 2016) şi s-a soldat cu sute de morţi.În prezent, săptămânalul vinde 100.000 copii pe ediţie (abonamente plus vânzări la chioşc), faţă de 30.000 de copii înainte de atentat. În noiembrie 2016, Charlie Hebdo a lansat şi o ediţie print în limba germană.

Sursa: Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Charlie Hebdo, noi caricaturi controversate: mesajul despre băieţelul sirian găsit mort pe o plajă în Turcia - FOTO

Charlie Hebdo a publicat caricaturi despre incidentul aviatic din Egipt. Rusia reacţionează dur: "Este vorba de o blasfemie, de chestiuni care nu au nicio legătură cu democraţia" - FOTO

Charlie Hebdo nu va mai publica caricaturi, de acum înainte, ale profetului Mahomed

Hackerii Anonymous vor ataca site-uri islamiste, ca să răzbune atentatul de la revista Charlie Hebdo

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI