Home » D:News » În China se vor construi zgârie-nori cu grădini suspendate pentru a reduce poluarea

În China se vor construi zgârie-nori cu grădini suspendate pentru a reduce poluarea

Publicat: 11.02.2017
O soluţie interesantă pentru lupta împotriva poluării este conceptul de grădină suspendată, plantată pe zgârie-norii oraşelor.

În lume, au apărut mai multe asemenea idei de proiecte, precum în Italia sau Mexic. Acum, compania italiană de construcţii numită Stefano Boeri Architetti plănuieşte să construiască prima astfel de grădină în Nanjing, China, conform IFL Science.

Firma doreşte să construiască prima dată două structuri pentru două turnuri în districtul Pukou, care vor fi completate în 2018. Turnurile ar fi acoperite cu 600 de copaci înalţi, 500 de copaci de înălţime medie şi 2.500 de plante târâtoare. În total, plantele ar acoperi 6.000 de metri pătraţi.

Firma a relatat că „o pădure reală verticală care ar ajuta să regenereze biodiversitatea locală va absorbi 25 de tone de CO2 în fiecare an şi ar produce 60 de kg de oxigen pe zi”.

Turnul mai înalt va fi de 200 de metri cu o „lanternă verde” în vârf, cu birouri, un muzeu, un club privat şi „o şcoală de arhitectură verde”. Al doilea turn va fi de 108 metri, fiind un hotel cu o piscină pe acoperiş (imaginile de mai jos).

Acest fel de arhitectură verde nu este unul nou. În Stuttgart, Germania, spre exemplu, un sfert din acoperişurile drepte au grădină deasupra, iar în Londra există 121.000 de metri pătraţi de grădină pe acoperişuri.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

China face vremea cum vrea ea. Ce poate face tehnologia de 30 de milioane de dolari

China doreşte să-şi închidă comerţul cu fildeş până la sfârşitul anului 2017

Capitala Chinei a anulat codul de smog. Imagini FOTO cu oraşul Beijing ”înainte şi după” valul de poluare

Cod ROŞU în China. Smogul a devenit atât de dens încât abia se mai văd vârfurile zgârie-norilor – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase