Home » D:News » Motivul pentru care 28 de oamenii au înotat în Marea Moartă, una dintre cele mai toxice ape din întreaga lume

Motivul pentru care 28 de oamenii au înotat în Marea Moartă, una dintre cele mai toxice ape din întreaga lume

Motivul pentru care 28 de oamenii au înotat în Marea Moartă, una dintre cele mai toxice ape din întreaga lume
Publicat: 13.02.2017
Marea Moartă este cunoscută pentru salinitatea apei, care împiedică dezvoltarea oricărei forme de viaţă. Turiştii din întreaga lume vin în zonă pentru a se unge cu nămol sau pentru a pluti în apa sărată.

În ultimii 30 de ani, nivelul Mării Moarte s-a retras cu 24 de metri, iar ecologiştii se tem că zona nu va mai exista în viitor, notează Business Insider

EcoPeace Middle East, un grup de ecologişti internaţionali care doreşte să atragă atenţia cu privire la probleme mediului înconjurător, a sponsorizat. 28 de înotători care au înotat din Iordania în Israel. 

Marea Moartă este cel mai jos punct de pe Pământ, fiind aflat la 426 de metri sub nivelul mării. Apa sa este de 10 ori mai sărată decât apa normală de mare. Deşi este plină de minerale, apa este toxică şi nu ar trebui ingerată.

Însă toate aceste aspecte nu i-au oprit pe cei 28 de înotători. Din cauza salinităţii extreme în Marea Moartă nu te poţi scufunda, iar o singură picătură din apă ajunsă în ochi provoacă dureri putenice. 

Iată întreaga aventură a înotătorilor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase