Prima pagină D:News

1 din 2 români a avut o relaţie la locul de muncă. Care au fost consecinţele

Redactia Descopera.ro | 02.26.2017 | ● Vizualizări: 53894

Pentru că omul modern petrece tot mai mult timp la locul de muncă, relaţiile amoroase la birou au ajuns să fie mult mai frecvente decât am putea crede. În acest context, şansele ca o persoană să-şi găsească jumătatea în timpul orelor de program sunt extrem de mari. Un studiu recent, realizat de eJobs, arată că 56% dintre români au avut o relaţie la birou, pentru doar 11% dintre ei aceasta fiind doar o aventură.

Astfel, 1 din 2 români a avut o relaţie la locul de muncă. Cele mai multe astfel de cazuri se înregistrează la categoria de vârstă 18-25 de ani, unde 6 din 10 angajaţi au confirmat existenţa unor astfel de relaţii. De asemenea, şi în cazul categoriei 25-55 de ani procentul este tot de 60%, scrie Gândul.

În ceea ce priveşte partenerul, 25% dintre respondenţi spun că au avut o relaţie cu un coleg sau o colegă, în timp ce 12% au avut o relaţie cu o persoană din exteriorul companiei, dar cu care a intrat în contact prin intermediul locului de muncă. Relaţiile angajaţilor cu superiorii direcţi au fost confirmate de 19% dintre respondenţi. 

Dacă ne referim la statutul persoanei în momentul începerii relaţiei respective, peste 6 din 10 respondenţi au declarat că erau singuri la acel moment. De partea cealaltă, 18% au mărturisit că sunt deja într-o relaţie, în timp ce 2 din 10 au recunoscut că erau căsătoriţi. 

În 25% dintre cazuri, aceste relaţii începute la locul de muncă s-au concretizat în căsătorii, ponderea cea mai ridicată fiind înregistrată în rândul femeilor, cu aproape 30%, comparativ cu bărbaţii, doar 20%. 

La întrebarea "Ce influenţă a avut relaţia la locul de muncă asupra carierei tale", 17% au spus că unul dintre parteneri a trebuit să părăsească compania în următorul an. Cu o pondere apropiată - 16%, sunt cei care au afirmat că relaţia de la locul de muncă i-a ajutat să se dedice şi mai mult jobului, în timp ce doar 7% dintre respondenţi afirmă că relaţia i-a ajutat să avanseze în carieră. În restul cazurilor, relaţia nu a influenţat evoluţia profesională a respondenţilor.

Sondajul a fost efectuat la nivel naţional, în perioada 1-12 februarie 2017, pe un eşantion de 1.242 de respondenţi, cu vârste curprinse între 18 şi 55 de ani.