Home » D:News » Cum scăpăm de durerile de spate cauzate de sedentarism

Cum scăpăm de durerile de spate cauzate de sedentarism

Cum scăpăm de durerile de spate cauzate de sedentarism
Publicat: 28.02.2017
Durerile de spate provocate de statul prelungit pe scaun sau poziţiei defectuoase pot fi vindecate prin hipnoză sau prin terapia cu unde de şoc. Iată ce spun specialiştii.

Durerea este un element esenţial în supravieţuirea umană, dar mai ales în cazul durerilor cronice. Aceasta necesită o rezolvare mult mai profundă, nu doar una superficială, prin medicamente, relatează Gândul.

“Durerea este un semnal de alarmă. Din păcate, acest semnal este de cele mai multe ori prost înţeles de noi. Atunci când durerea nu mai este acută, ci devine una cronică, putem spune că a trecut de la un nivel fizic, de la o cauză fizică, la una emoţională. Hipnoza este, fără doar şi poate, o metodă eficientă de eliminare a durerii, şi este folosită de sute de ani de marii hipnoterapeuţi ai lumii. Hipnoza este folosită pe post de analgezic. Mulţi specialişti, printre care îl putem aminti pe Dr. James Esdaile, au realizat sute de intervenţii chirurgicale fără anestezie, de la extracţii dentare până la amputări de membre sau extracţie de tumori, folosindu-se doar de hipnoză”, spune Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

În cazul durerii de spate, care este una dintre cele mai frecvente dureri de care se plâng oamenii, specialistul afirmă că hipnoterapia are capacitatea nu doar de a o ameliora, ci chiar de a o elimina în totalitate. “Persoana aflată în suferinţă este adusă într-o stare de relaxare profundă, iar atunci schimbă răspunsurile pe care subconştientul le transmite la mesajele de durere. De exemplu, prin hipnoză îţi poţi programa subconştientul să elibereze endorfine atunci când este necesar pentru a atenua durerea. Endorfinele sunt analgezice produse în mod natural de creier. Atleţii elimină în organism o cantitate semnificativă de endorfine în timpul antrenamentelor intense. Endorfinele au capacitatea de a produce o anestezie uşoară sau o anestezie completă a durerii”, afirmă Eugen Popa.

În practică, există trei modalităţi de bază prin care hipnoza poate trata durerile de spate:

1. Se pot da sugestii directe la nivel de subconştient pentru a influenţa percepţia durerii. Acest lucru înseamnă că, deşi cauza este încă acolo, senzaţia nu va mai fi percepută.

2.  Ne putem învăţa subconştientul să producă endorfine, care vor fi folosite ca analgezice pentru durerea de spate, astfel încât aceasta să nu mai fie simţită.

3.  Folosind hipnoza, pot fi descoperite cauzele emoţionale ale durerii. Prin rescrierea experienţei traumatice, durerea poate fi vindecată definitiv.

Terapia cu unde de şoc ţinteşte o gamă largă de afecţiuni, printre care: inflamaţii ale tendoanelor, ca urmare a suprasolicitărilor sau ca urmare a proceselor degenerative, durerile acute şi cronice la spate, umăr, gât, genunchi, din cauza muşchilor scurtaţi sau îngroşaţi permanent (multe ca urmare a poziţiilor defectuoase sau suprasolicitării).

Principalele avantaje sunt timpul scurt de ameliorare a durerii, efectele adverse minore sau inexistente şi timpul redus de tratament (în jur de 20 de minute)”, explică dr. Cristina Petrovici, medic de familie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce avem dureri de spate

Cum poţi preveni durerile de spate

Durerea de spate ar putea fi tratată cu ajutorul hipnoterapiei

Opt obiceiuri proaste care provoacă dureri de spate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase