Home » D:News » Pericolul maşinilor în care poţi intra fără cheie. Lista celor mai vulnerabile maşini în faţa hoţilor

Pericolul maşinilor în care poţi intra fără cheie. Lista celor mai vulnerabile maşini în faţa hoţilor

Publicat: 08.04.2017
Accesul fără cheie, sau „keyless start & entry“, tehnologia atât de răspândită la maşini în ultimul deceniu, este foarte apreciată de şoferi. Aceştia pot intra în maşină fără să utilizeze cheia şi pot porni motorul acţionând un buton aflat pe bord. Cu toate acestea, modelele pe care este instalată această nouă tehnologie sunt extrem de vulnerabile în faţa hoţilor.

Această nouă tehnologie presupune că şoferul poate intra în maşină fără să acţioneze cheia. Tot ce trebuie să facă este să o aibă la el, în geantă, în buzunar, sau într-un loc cât mai apropiat de maşină.

Astfel, tehnologia „keyless entry” este extrem de vulnerabilă şi în faţa hoţilor, care pot pătrunde în maşină fără mari eforturi, folosind doar un amplificator de unde radio în apropierea cheii maşinii. Acest amplificator poate transmite undele până la aproximativ 100 de metri distanţă, scrie auto-bild.ro

TSC, Clubul Elveţian de Automobile, a folosit această metodă pentru a descoperi care sunt modelele cele mai vulnerabile maşini în faţa hoţilor. Iată care sunt.

 

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase