Home » D:News » Un cuplu a cumpărat un castel cu 94 de camere la preţul unui AUTOMOBIL. Cum au reuşit?

Un cuplu a cumpărat un castel cu 94 de camere la preţul unui AUTOMOBIL. Cum au reuşit?

Un cuplu a cumpărat un castel cu 94 de camere la preţul unui AUTOMOBIL. Cum au reuşit?
Publicat: 06.04.2017
Totul a început cu un vis – de a cumpăra o fermă şi o casă de vacanţă pentru familia lor, unde să-şi petreacă verile. În urmă cu patru ani, Karina şi Craig Waters, din Australia, au devenit fericiţii proprietari şi restauratori principali ai monumentului istoric Château de Gudanes din Verdun, din sudul Franţei, pe care l-au achiziţionat pentru o valoare estimativă de 280.000 de lire sterline, conform Daily Mail.

 În ultimii patru ani cuplul s-a ocupat de renovarea acestuia, care datează din timpul domniei regelui Ludovic al XV-lea. În acest an, cei doi şi-au propus să deschidă locaţia ca hotel pentru vizitatori şi, de asemenea, au în plan să lanseze o carte despre călătoria lor, în 2018.

Recunosc, însă, că restaurarea pe deplin a proprietăţii va fi un „angajament pe tot parcursul vieţii“, scrie Business Magazin.

„Totul a început când fiica noastră studia în Franţa. Am dat peste un blog cu proprietăţi franceze, care ne-a ademenit cu fotografii de case ţărăneşti din sate rurale pitoreşti. Am găsit Château de Gudanes pe Internet la doar câteva zile înainte de a pleca în Franţa şi am decis să-l includem pe itinerariul nostru de vizionare”, povestesc cei doi.  Restul, cum se spune, a fost istorie.

„Când am achiziţionat castelul văzusem doar patru din cele 94 de camere deoarece majoritatea erau inaccesibil deoarece nu aveau tavan, uşa era blocată sau buruieni creşteau în interior”, mărturisesc ei.

Château are deja mii de fani – 230.000 de oameni urmăresc acest proiect pe Instagram, în timp ce nenumăraţi  se interesează de evenimentele care vor avea loc acolo.

„Viaţa nu se mişcă repede aici şi este extraordinar să fii deconectat de la agitaţia din restul lumii. Acesta este un angajament pe tot parcursul vieţii”, mai spune doamna Waters.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Considerat cel mai înfiorător loc din Europa, acest castel a fost martorul multor orori

Al doilea cel mai frumos castel din lume se află în România. FOTO

Un castel antic german unde Himmler efectua ritualuri oculte a devenit unul dintre cele mai mari hosteluri

Castelul Brâncoveanu din Breaza este în pericol de a fi demolat pentru a se construi un supermarket

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase