Home » D:News » Un cercetător indian de 76 de ani doreşte să lanseze prima metodă contraceptivă la bărbaţi. Are, însă, o mare problemă

Un cercetător indian de 76 de ani doreşte să lanseze prima metodă contraceptivă la bărbaţi. Are, însă, o mare problemă

Publicat: 09.04.2017
O echipă de medici din India, conduşi de un cercetător în vârstă de 76 de ani, doreşte să lanseze prima metodă contraceptivă la bărbaţi. Cercetătorii susţin că experimentele acestei metode au avut succes, arătând că este o metodă sigură, eficientă şi uşor de utilizat.

Metoda presupune utilizarea unui gel de polimer care este injectat în canalele deferente, care distruge spermatozoizii, făcând sperma infertilă.

Pentru Sujoy Guha, cercetătorul de 76 de ani care a inventat acest produs, provocarea este găsirea unei companii care să-l vândă, relatează The Independent.

Tehnica este reversibilă cu ajutorul unei alte injecţii care neutralizează gelul. Medicii precizează că procedura are o eficienţă de 98%, la fel ca prezervativele.

Tehnica este mult mai ieftină, după cum menţionează Guha, intervenţia costând 10$, mult mai ieftin ca utilizarea prezervativelor pe un termen îndelungat. Prezervativele sunt folosite şi contra bolilor cu transmitere sexuală, ceva ce nu este acoperit de tehnica prezentată de cercetătorii din India; în condiţiile în care problema acestor boli este una însemnată.

Însemnată este însă şi problema contracepţiei în această ţară. Un alt motiv pentru acest studiu este şi că bărbaţii se implică foarte puţin în contracepţie, doar 8% dintre bărbaţii din întreaga lume folosesc prezervativul în mod regulat, conform unui studiu al Naţiunilor Unite din 2015. În acest sens, companiile farmaceutice au avut un motiv clar de a refuza un astfel de proiect, din cauza fezabilităţii. Dacă 92% dintre bărbaţi refuză prezervativul, este foarte probabil să refuze şi injecţii în testicule.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cele mai proaste metode contraceptive din istorie (VIDEO)

Cea mai nouă metodă pentru evitarea sarcinilor nedorite: contraceptivele în regim extins. „Totul se bazează pe un tratament personalizat”

Primele contraceptive pentru bărbaţi. Reuşesc să paralizeze spermatozoizii

A fost testată o nouă metodă contraceptivă pentru bărbaţi, iar rezultatele au o rată de succes de 100%

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase