Prima pagină D:News

Metoda prin care poţi găti cea mai sănătoasă friptură la grătar

Paula Rotaru 05.04.2017 | ● Vizualizări: 3287
Credit: 123RF     + zoom
Galerie foto (1)

Cu siguranţă, bărbaţii sunt primii pe listă atunci când vine vorba de un barbeque în aer liber, şi asta nu doar pentru plăcerea de a le demonstra consoartelor calităţile lor gastronomice excelente, ci şi pentru gustul nemaipomenit al frigăruilor care sfârâie de zor pe grătarul încins.

Şi pentru că suntem în plin sezon al ieşitului la iarbă verde iar grătarul este nelipsit din acest peisaj mioritic, trebuie să luăm aminte câteva strategii utile pentru ca preparatele ce le gătim să fie pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase.

Temperaturile crescute, flacăra directă şi fumul – elemente specifice grătarului în aer liber, pot da naştere substanţelor cancerigene.

Mai exact, sunt generate hidrocarburi aromatice policiclice, compuşi care se formează în fumul rezultat din grăsimea ce se scurge din carne şi arde pe grătar, care se vor regăsi din plin în crusta de deasupra cărnii, şi amine heterociclice, care sunt produse în carne ca urmare a expunerii la temperaturi extreme.

Citeşte continuarea pe CSID.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cârnaţi sau friptură? Aceste alimente au efecte diferite asupra sănătăţii tale

Frankenporcul: Sursa de fripturi a viitorului?

Ce mâncau românii acum 100 de ani?

Australienii, sfatuiti sa consume friptura de cangur

Tag-uri: gastronomie | gratar | gatit | barbati